Sony A6300

Povodom početka proslavljanja 70. godišnjice kompanije Sony, sedam renomiranih fotografa posetili su domovinu čuvenog brenda sa misijom da upoznaju duh Japana i steknu bolje razumevanje uticaja koji su oblikovali kompaniju do današnjeg dana. Vuthear Kam (VuTheara Kham, Francuska), Den Rubin (Dan Rubin, UK), Una Baros (Ana Barros, Austrija/ Portugal), Mihael Šulc (Michael Schulz, Nemačka), Marko Gađo (Marco Gaggio, Italija), Kristina N. Anderson (Christina N. Anderson, Danska) i Bobi Anvar (Bobby Anwar, Danska/ Švedska) otkrivali su sedam ključnih vrednosti kompanije Sony i zabeležili ih fotoaparatima punog formata iz α7 serije. Njihove impresivne fotografije  mogu se videti na društvenoj mreži Instagram pod heštegom #ase7ens. Kompanija Sony će tokom 2016. godine objavljivati ove slike uz intervjue i video zapise fotografa na blogu i YouTube kanalima, sa fokusom na različite vrednosti i temelje svakog meseca.

Prva serija fotografija se oslanja na japansku pop kulturu i muziku kako bi predstavila energiju i uzbuđenje koji prate mnogobrojne inovacije kojima je kompanija Sony definisala tržište tokom prethodnih sedam decenija.  Umetnost i preciznost koji odlikuju proces proizvodnje svakog Sony uređaja predstavljeni su na fotografijama antičke veštine samurajskog mačevanja. Kako bi bolje razumeli bušido kodeks, samurajsku životnu filozofiju koja simboliše strast i čast, ekipa fotografa upoznala je i moderne japanske ratnike.

Autori su istraživali i princip savršene jednostavnosti, koji prikazuje kako se japanska kultura i običaji ogledaju u dizajnu uređaja, od objektiva i senzora, preko televizora, do audio uređaja koji pružaju savršen zvuk. Tehnička izvrsnost kompanije Sony predstavljena je oštrim, jasnim slikama inovativnog saobraćajnog sistema u Tokiju, dok je vrednost pružanja lepote oličena u fotografijama legendarnog trešnjinog cveta.

Osim istraživanja klasičnih uticaja, fotografi su imali zadatak i da inspirativnom serijom fotografija predstave budućnost, pa su se tom prilikom susreli sa nekima od tehnološki najnaprednijih robota na svetu.