7,7 miliona za projekte promocije nauke

Ljubitelji nauke i ove godine imaju priliku da apliciraju za sredstva Centra za promociju nauke i realizuju svoje projekte tokom 2017. Prijave na Javni poziv podnose se isključivo elektronski do 19. aprila…

Centar za promociju nauke uputio je danas, 24. marta, Javni poziv za finansijsku podršku projektima promocije i popularizacije nauke u 2017. godini.

U skladu sa raspoloživim budžetom i uprkos finansijskim izazovima, a po odluci Upravnog odbora Centra, ukupna sredstva koja se dodeljuju su ove godine za nijansu viša nego prethodne i iznose 7.670.000,00 dinara.

Kategorije za koje se zainteresovani mogu prijaviti usklađeni su sa novim predlogom Programa promocije nauke u Srbiji od 2017. do 2020. godine. Inače, ove godine je projekte moguće prijaviti u pet kategorija:

1. Projekti promocije nauke u naučnim klubovima,
2. Projekti promocije nauke sa obuhvatom do 10.000 građana,
3. Projekti promocije nauke sa obuhvatom preko 10.000 građana,
4. Idejna rešenja za interaktivne eksponate u parkovima nauke i
5. Projekti izrade eksponata koji će se realizovati u parkovima nauke.

Javni poziv za podnošenje projekata u prve četiri kategorije otvoren je do 19. aprila, dok se Javni poziv za kategoriju 5 sprovodi pošto budu izabrana idejna rešenja iz kategorije 4.

Prijavljivanje na Javni poziv vrši se, kao i prethodnih godina, isključivo elektronskim putem. Prijava na konkurs vrši se na stranici http://prijave.cpn.rs