Weekend media festival u Rovinju

 Svi važni medijski trendovi na jednom mestu u Rovinju od 22. do 25. septembra

Globalni brendovi u različitim kulturama, digitalizacija radija i revolucionarni potencijal blockchain tehnologije je mali deo intrigantnih tema koje regionalnoj komunikacijskoj industriji donosi 9. Weekend Media Festival. U prostorima stare fabrike duvana u Rovinju, pod pokroviteljstvom Adris grupe, Weekend od 22. do 25. septembra  dovodi više od 120 govornika i oko 4000 medijskih, marketinških i PR profesionalaca. Njima će da se pridruže i 350 studenata iz regiona i oko 550 akreditovanih novinara.

„Zacrtali smo sebi ambiciozan cilj, a to je da 9.Weekend bude toliko dobar da će svi hteti da dodju na deseti jubilarni. Ponovno smo iskoračili u neke nove teme i ponovo prvi otvaramo priče o sasvim novim tehnologijama o kojima će za nekoliko godina svi da govore. Ne zaboravljamo, naravno, ni dobru zabavu, a toga će ove godine biti još više i još bolje“, obećava Tomo Ricov, direktor Weekend Media Festivala.

mediaweek

Popis predavača predvode Shawn Pecas Costner, koji je 18 godina radio u muzičkoj industriji i vodio promociju muzičara kao što su Rihanna, Young Jeezy, Rick Ross, Ludacris, Big Sean i mnogi drugi,  izvršni direktor je u Roc Nation Sportsu, kompaniji za sportski menadžment čiji je vlasnik slavni hip hop mogul Jay Z., Lazar Džamić, direktor strateškog planiranja u nekoliko londonskih kreativnih agencija i jedan od prvih digitalnih stratega u Velikoj Britaniji, ponudiće recept za gotovo savršeno oglašavanje kreiranje uspešnih poruka u svetu lakog ignorisanja. Gosti Weekenda biće i Jarno Vanhatapio i Magnus Emilson, dvojac koji stoji iza NA-KD.com, švedskog modnog webshopa koji dostavlja robu vodećih svetskih brendova u više od 100 zemalja sveta. „One on one talk“ rezervisan je za Zorana Šprajca i predsednika Uprave Hrvatskog Telekoma Davora Tomaškovića.

 

Predavači koje već sada imamo u programu potvrdjuju da ćemo i ove godine u Rovinju kolegama iz regiona moći ponuditi informacije o najnovijim trendovima u svetu. Na panel raspravama takođe ćemo okupiti ljude koji na kreativan i inovativan način povezuju region s celim svetom, ali uspevaju da naprave i iskorake po kojima možemo reći da smo u svetskom vrhu“, istaknuo je Nikola Vrdoljak, direktor programa Weekenda.

 

Radio se vraća na velika vrata pa ćemo na Weekend panelu pokušati objasniti zašto na mediju za koji se tvrdilo da nema budućnosti rastu oglašivački budžeti i koje su inovacije omogućile novi uspon radija. O inovacijama će se govoriti i na panelu o blockchain tehnologiji, na kojoj se temelji i najpoznatija virtualna valuta Bitcoin, ali koja pruža neograničene mogućnosti u bankarstvu, kao i u javnim uslugama poput sklapanja ugovora. Učesnici panela o globalnim brendovima razgovaraće o tome kako stvoriti globalni brend i kako njime upravljati u različitim kulturama i okruženjima.

 

Rovinj je na najboljem putu da postane globalni brend, a Weekend Media Festival događaj je koji tome pridonosi okupljajući kreativne i inovativne ljude iz celog sveta. Upravo su to vrednosti na kojima je izgrađena i Adris grupa i koje ćemo i dalje promovisati, između ostalog i podrškom ovakvim okupljanjima“, rekla je Kristina Miljavac iz korporativnih komunikacija Adris grupe.

U okviru 9. Weekend Media Festivala ponovno će se održati regionalna revija BalCannes i dodela nagrada SoMo Borac. BalCannes se održava peti put, a ove godine oglašivači imaju još važniju ulogu, jer će odabrati 25 najboljih projekata iz šest zemalja regije i dodelite nagrade, među ostalima i za najbolju agenciju i projekt BalCannesa. Prijava radova za BalCannes otvorena je za sve zainteresovane agencije sve do 1. avgusta. Digitalna nagrada SoMo Borac ima novu kategoriju, SoMoRitanac, namenjenu najboljoj digitalnoj kampanji. Prijave na SoMo Borac su besplatne, a više informacija  na www.somoborac.com.

Muzički program uvek je bio jedan od najjačih aduta Weekend Media Festivala. Tako će biti i ove godine, jer je već poznato da će festivalski program biti otvoren velikim koncertom Hladnog piva  22. septembra.

Prijave za 9. Weekend Media Festival su u toku, a broj mesta je ograničen. Više na http://2016.weekendmediafestival.com.