AMD pro

AMD  je danas predstavio najjaču svetsku platformu za VR, koja omogućava i kreiranje i uživanje u vrhunskom VR sadržaju. AMD Radeon™ Pro Duo u kombinaciji sa LiquidVR™ SDK-om, je platforma koja cilja na sve aspekte kreiranja VR sadržaja – od zabave, do edukacije, preko novinarstva, medicine i filmske industrije. Sa neverovatnih 16 TFLOPS računarskih performansi, AMD nudi kompletno rešenje orijentisano ka svim aspektima životnog stila VR developera – ubrzano kreiranje sadržaja za ubitačna VR iskustva na poslu, i igranje najnovijih DirectX 12 iskustva, uz maksimalnu rezoluciju, van posla.

AMD nastavlja rešavati velike probleme s kojima se programeri susreću tako što smanjuje latencije i ubrzava VR protok kroz prisnu saradnjom sa kreativnom zajednicom developera i uz pomoć AMD LiquidVR tehnologije. AMD-ov sledeći korak u unapređenju VR-a je s novim AMD Radeon Pro Duo-m, neverovatno naprednom i izuzetno moćnom dual-GPU grafičkom kartom koja donosi snagu potrebnu VR dizajnerima, kreatorima sadržaja, kao i za krajnje korisnike VR iskustava.

“Snažnije kompjuterske platforme brzo dovode do boljih prostornih iskustava”, rekao je Raja Koduri, viši potpredsednik i glavni arhitekta, Radeon Technologies Grupe u okviru AMD-a. “Ovo je najevidentnije s VR-om koje zahteva najviše kompjuterske performanse s čvrstom doslednošću. Naš novi AMD Radeon Pro Duo s LiquidVR tehnologijom je najbrža svetska platforma i za kreiranje sadržaja i za potrošače, omogućavajući VR iskustvo svetske klase. ”

Pro Duo je inicijalni proizvod iz AMD “VR Ready Creator” linije. AMD Radeon Pro Duo sa LiquidVR tehnologijom je zvanična platforma Crytek-ove VR First inicijative za negovanje novih talenata u oblasti virtualne stvarnosti i razvoja virtualne stvarnosti u laboratorijima na koledžima i univerzitetima širom sveta.

“Kao vrhunska platforma, AMD Radeon Pro Duo s LiquidVR tehnologijom je perfektan odabir za grafički standard Crytek-ove “VR First” inicijative,” istakao je Cevat Yerli, CEO Cryteka. “Kao grafička kartica koja spaja potrebe i kreatora VR sadržaja, kao i konzjumera, izuzetno je pogodan hardver da podrži najbistrije nadolazeće programere, koji će zasigurno oblikovati budućnosti virtualne realnosti i digitalnog okruženja.”

AMD Radeon Pro Duo je planiran za dostupnost u drugoj četvrti 2016. godine pri preporučenoj ceni od 1499$.