Peta godina postojanja ćiriličkog nacionalnog internet domena .СРБ biće obeležena u duhu nastavka prošlogodišnjeg koncepta nazvanog „Ćirbasters“, koji je bio posvećen razbijanju pogrešnih mitova o ćirilici na Internetu. Ove godine se „Ćirbasters 2“ bavi izgovorima za nekorišćenje ćirilice na Internetu, a tim povodom Fondacija “Registar nacionalnog internet domena Srbije” (RNIDS) organizuje panel diskusiju 27. januara, u „Startit centru”, Savska 5, Beograd, od 12.00 do 14.00.

Moderator ćirbasterovanja biće Aleksandar Gajšek, autor emisije „Agape“ na RTV Studio B, a u razjašnjenju izgovora o ćirilici učestvuju i Tijago Fehejra (Thiago Ferreira), direktor marketinga udruženja “Srbija za mlade”, Uroš Nedeljković, advokat i putnik, mr Vlado Đukanović, lingvista, i Dušan Stojičević, predsedavajući „Cyrillic Generation Panel“ pri ICANN-u.

Dođite i saznajte koliko su dobri i zašto nisu sledeći izgovori za nekorišćenje ćirilice na Internetu: „Lakse mi je da pisem osisanom latinicom…“, „Po Ustavu su oba pisma ravnopravna…“, „Meni je ta ćirilica odraz nacionalizma…“, „Ne možemo sa ćirilicom u Evropu i svet…“ i „Pa ne radi vam ta ćirilica u mejlovima…“.