Epson na sajmu FESPA Digital debitovao sa četiri nova štampača velikih formata

Epson štampač za tekstil

Epson štampač za tekstil

Epson je na sajmu Fespa Digital predstavio nove inkdžet štampače koji koriste solventna mastila, zatim mastila na bazi vode, kao i sublimacione štampače iz SureColor serije koji štampaju visoko kvalitetne proizvode na najrazličitijim materijalima.

Svoj evropski debi na sajmu FESPA beleže novi štampači širine 64-inča, koji su ovog meseca lansirani na tržište: desetobojni SureColor SC-S80600, brzi CMYK x 2 SureColor SC-S60600 i super brzi SureColor SC-P20000 koji koristi mastila na bazi vode.  Novi štampači poseduju pregršt novih funkcija koje profesionalnim štamparijama nude superioran kvalitet, radne performanse i efikasno iskorišćavanje mastila.

Epson-SureColor-SC-F7000

Nova SureColor SC-S serija i nova formulacija UltraChrome GS3 mastila kompanijama daju izbor štampača koji koriste od 4 do 10 boja (uključujući belu i metalik). Ovi štampači mogu štampati na backlit panelima, POS materijalima, folijama za brendiranje vozila, tapetama i fotografskim platnima brzinom do 95.3kvm/sat po jednom prolazu za izložbenu grafiku. Pored značajne uštede u ceni mastila profesionalni štampari će primetiti znatno manju potrošnju mastila, kao rezultat unapređenja hemijske formulacije novih GS3 mastila. Rezultat će biti niža cena eksploatacije u poređenju sa drugim rešenjima na tržištu.

Novi SureColor SC-P20000 sa vodenim mastilima poseduje novi Epson UltraChrome Pro set od 10 mastila i proizvodi otiske najvišeg kvaliteta brzinom od 17,5 kvm/sat. Ovaj štampač je idealan za kreiranje visoko kvalitetnih POS materijala velikih formata, kratkoročnih rešenja za spoljašnje i unutrašnje reklame, grafiku izložbenog kvaliteta, promotivnu grafiku i fotografije. Model SC-P20000 dolazi sa postojanom PrecisionCore MicroTFP glavom štampača koja daje izvanredne otiske rezolucije do 2400 x 1200 dpi, čak i pri najvećim brzinama štampe.

U segmentu štampe na tekstilu, Epson je predstavio najnoviji SureColor SC-F6200 sublimacioni štampač koji je sposoban da proizvede kvalitetne otiske na tekstilu poput odeće, komada za dekoraciju enterijera, sportske odeće, reklamnih materijala, nudeći fleksibilnost za sublimiranje na najraznovrsnijim čvrstim i 3D supstratima.

Tokom sajma demonstrirano je sledeće:
– Brza i kvalitetna štampa u 4 prolaza na banerima, monomernom vinilu i blue back papirima uz pomoć novog SureColor SC-S60600.

– Štampa izvanredne grafike širokog gamuta boja na backlit i providnim folijama kao i na tapetama, na štampaču SureColor SC-S80600

– Majice, kape, torbe i kecelje štampane uz pomoć modela SureColor SC-F2000 koji štampa direktno na tekstilu, sa novim Garment Creator softverom.

– Dekoraciju rigidnih površina sa novim SureColor SC-F6200 sublimacionim štampačem u saradnji sa firmom Chromaluxe

“Na sajmu FESPA Digital prikazali smo fleksibilnost u ponudi rešenja, performanse, kvalitet i efikasnost naše ponude štampača velikih formata”, izjavio je Ričar Berou, viši menadžer za proizvode u kompaniji Epson Europe.“Želimo da pokažemo kompanijama ne samo kako mogu da obogate ponudu štampanih materijala korišćenjem naših glava štampača, mastila i tehnologije dizajna, već i kako mogu unaprediti mogućnosti produkcije i povećati profit.”