Categories
Društvene mreže Internet

FarmVille srušen sa trona najpopularnijih aplikacija na Facebooku

Relativno nepoznata kompanija Takeoff Monkeys izbacila je aplikaciju ‘Phrases‘ koja je nadmašila ‘FarmVille’ po mesečnom broju aktivnih korisnika. Popularna igrica „FarmVille” preko godinu dana držala je prvo mesto među najpopularnijim aplikacijama na Facebooku, ali sad je toj dominaciji došao kraj.

Možemo slobodno reći – svet kakvog smo poznavali više ne postoji. Za sve je kriva aplikacija „Phrases” koja je nakon 15 meseci vladavine”„FarmVillea”, simpatične simulacije uzgajanja životinja i poljoprivrednih proizvoda koja je očarala milione korisnika Facebooka, uspela preuzeti titulu najpopularnije.

„FarmVille” kog potpisuje kompanija Zynga, ranije ove godine dosegnuo je brojku od 84 miliona aktivnih korisnika mesečno. Lista najpopularnijih aplikacija temelji se upravo na ukupnom broju aktivnih korisnika, a sve do sada „FarmVille” je u tom smislu bio nedodirljiv. Međutim, Takeoff Monkey izbacila je spomenutu aplikaciju „Phrases” koja korisnicima Facebooka omogućuje objavljivanje raznih kvizova, izreka i fotografija i slika. Aplikacija čvrsto drži vrh liste najpopularnijih sa 54.387.850 aktivnih korisnika mesečno. Drugo mesto drži „FarmVille” sa 53.939.978 korisnika.