Gadgets · Hardware

A4Tech tastature

A4Tech KLS-5UP

Tastatura namenjena onima koji nemaju dovoljno prostora na radnom stolu, ili možda samo žele da ga uštede. Dimenzije su smanjene do krajnjih granica, zahvaljujući izostavljanju numeričkog dela tastature, dok je ostatak tastera razmešten u nešto udobniji Anti-RSI raspored. Pored osnovnih tipki, tastaturi su pridodati dopunski multimedijalni tasteri sa multifunkcionalnim Internet prečicama (Back, Forward, Refresh). Za dodatne tastere nije potrebna instalacija nikakvih drajvera, tako da funkcionišu odmah po priključivanju na računar.

Dimenzije: 32×16 cm
Konekcija: USB/PS2

Cena: 677 dinara

A4Tech LCDS-720

Ultratanka (debljine 14 mm) QWERTY tastatura u punoj veličini, sa YU tasterima. Tastatura ima patentiran ergonomski A oblik (Anti-RSI), a membranski tasteri su prilično nečujni i veoma plitkog hoda. Zanimljivost kod tastature LCDS-720 predstavljaju drenažni otvori, koji kanališu i odvode tečnost (kafa, sok, voda…) van ležišta tastera i na taj način sprečavaju eventualno nastajanje kratkog spoja.

Dimenzije: 46×16 cm
Konekcija: PS2

Cena: 554 dinara

A4Tech KLS-23M

Još jedna ultraslim (17 mm) tastatura ergonomskog dizajna, sa Anti-RSI tehnologijom i nečujnim, mekanim membranskim tasterima nešto dubljeg hoda, sa YU rasporedom tipki. Tasteri se ne ugibaju i ne krive pri vertikalnom hodu, tako da su udobni za rad i precizni. Tastaturi je dodato 6 tastera zaduženih za multimediju, a pored njih tu su i praktični ekspanzioni ulazi za slušalice i mikrofon, tako da se prilikom priključivanja istih korisnik više ne mora zavlačiti iza kućišta.

Dimenzije: 42×18,5 cm
Konekcija: PS2

Cena: 975 dinara

A4Tech KB-28G

Radi se o ozbiljnijoj tastaturi za intenzivniji kancelarijski rad, kao i za gejmere početnike. Čitavih 12 dodatnih tastera služe za pozivanje Office aplikacija, kontrolu web čitača i e-pošte, te upravljanje multimedijom. Za gejmere početnike tu su posebni AWSD tasteri presvučeni gumom, koji povećavaju trenje i sprečavaju klizanje prstiju usled znojenja tokom dugih igračkih sesija. Pored toga, uz tastaturu dolazi i alat za montiranje/demontiranje tastera, kao “redovan” set AWSD tipki.

Dimenzije: 47,5×19,5 cm
Konekcija: PS2

Cena: 862 dinara

Leave a Reply