Hardware

ADATA lansirao SR1010 serverske SSD-ove

ADATA® Technology, lider u proizvodnji visoko-performansnih DRAM modula i proizvoda od NAND Fleš memorija, danas je lansirao svoj SR1010 SSD-ove namenjen serverima, koji poseduju opsežan sistem enkripcije podataka, pouzdanost, sigurnost i vrhunske performanse. Dostupan u kapacitetima od 100GB, 240GB i 480GB, ADATA SR1010 SSD je savršeno rešenje za nadogradnju industrijskih servera, data centara i ugradnih uređaja.

PLP – To je način na koji se unapređuje zaštita

Za poslovne servere i data centre, neočekivani kvar sistema može da dovede do neizmerne štete i gubitka vitalnih informacija. Da bi se obezbedili od takvih scenarija, komercijalni serveri zahtevaju moćan ali i efektan PLP (Power-Loss Protection – Zaštita od Nestanka Struje) zaštitni mehanizam. Zahvaljujući PLP tehnologiji ADATA SR1010 SSD-ovi sprečavaju katastrofalan gubitak podataka uzrokovan kvarom sistema koji se može javiti zbog na primer: nestanka električne energije u mreži ili kvara rezervnih generatora kojim se napajaju data centri. ADATA SR1010 SSD-ovi takođe podržavaju S.M.A.R.T. koji nadgleda status SSD-a, i tako osigurava sigurnost i integritet korisničkih podataka, ali i povećava efikasnost samog SSD-a.

adata-ssd

Enkripcija podataka najvišeg nivoa

Kako bi se korisnicima ponudili najviši standardi u sigurnosti i zaštiti podataka, ADATA SR1010 SSD-ovi ispunjavaju striktne TCG Opal 2.0 i IEEE 1667 specifikacije – pa su idealni za kompanije koje koriste CMS (Central Management Software) kao deo njihove polise sigurnosti podataka. SR1010 SSD-ovi takođe ispunjavaju Microsoft-ov eDrive standard kojim se sprečava curenje podataka, što omogućava sigurnu ponovnu upotrebu diska nakon kompletnog brisanja poverljivih informacija. Ovaj oblik SED (Self-Encrypting Drive – Samo Enkriptujućih Diskova) pruža laku, moćnu i cenovno-efikasanu zaštitu podataka neophodnu za data centre!

Kompatibilnost i vrhunske performanse

ADATA SR1010 SSD-ovi su kompatibilni sa Linux Operativnim Sistemom i distribucijama poput SUSE Enterprise i Red Hat Enterprise, kao i Virtualnim Mašinama kao što su VMWare i Citrix. SR1010 SSD-ovi su takođe Microsoft WHQL sertifikovani i korisnicima pružaju najširu kompatibilnost i stabilnost. Korišćenjem Seagate SF2581 kontrolera sa brzinama sekvencijalnog čitanja/zapisivanja od i do 550/550MBs, korisnici mogu postići brzine 4KB čitanja/zapisivanja od i do 73,000/45,000 IOPS. Pored toga, sa MTBF od 2 miliona sati, SR1010 SSD-ovi pružaju izuzetne performanse i dugotrajnost. Korišćenjem NAND fleš tehnologija vrhunskog kvaliteta, ADATA SR1010 SSD-ovi namenjeni serverima imaju garanciju od 5 godina za pouzdan i dugotrajan rad.

Leave a Reply