Hardware

ADATA XPG Z1 DDR4 memorija za overklokere

ADATA® Technology, lider u proizvodnji visoko-performansnih DRAM modula i proizvoda od NAND Fleš memorija, je danas lansirao prvu overklokersku DDR4 memoriju iz XPG serije – XPG Z1, koja podržava najnoviju Intel® Haswell-E platformu sa ultimativnim performansama. Sa prednostima koje donosi DDR4, XPG Z1 nije samo veoma moćno oružje za igrače, već je i veoma važna komponenta za overklokovanje.

Uvećanje performansi uz bolju energetsku efikasnost

DDR4 nadmašuje DDR3 memoriju unapređenim performansama i nižom potrošnjom. Radni napon kod DDR4 memorije u odnosu na DDR3 memoriju je smanjen sa 1.5V na 1.2V, što predstavlja 20% manju potrošnju energije, i čini je hladnijom i stabilnijom u radu. Sa brzinama i do 2800MHz, tajminzima od CL 17-17-17 i brzinom prenosa podataka koja dostiže i do 22GB/s, XPG Z1 nudi unapređenu efikasnost pri prenosu podataka. Za postizanje tako visoke frekvencije od 2800MHz potrebno joj je svega 1.2V, što je veoma značajno za overklokere. Pored toga, SPD (Serial Presence Detect) za XPG Z1 dozvoljava njenu direktnu primenu bez podešavanja u BIOS-u, što omogućava pouzdan i stabilan rad sistema.

Izgleda atraktivno, i radi hladno

XPG Z1 poseduje dizajn inspirisan izgledom krila mlaznog aviona, sa teksturom ugljeničnih vlakana koja se koriste na sportskim automobilima, a koja simboliše težnju ekstremnim performansama. Zahvaljujući jedinstvenoj Tehnologiji Termalne Provodljivosti (Thermal Conductive Technology) i 10-slojnim PCB-ovima sa dve unce bakra, čipovi na XPG Z1 modulima su u direktnom kontaktu sa rashladnim telom što obezbeđuje da IC i PCB rade u okruženju sa jednakom temperaturom, i takođe utiče na smanjenje električne otpornosti i umanjuje potrošnju električne energije, što značajno povećava kvalitet prenosa signala.

Maksimalna dugovečnost i garancija

XPG Z1 DDR4 DRAM Moduli su napravljeni sa čipovima najvišeg kvaliteta, odabranim striktnim procesom filtriranja. Za njih se koriste PCB-ovi (Printed Circuit Board) vrhunskog kvaliteta koji efektivno produžavaju radni vek modula. Pored toga, ADATA memorijski moduli kupcima pružaju doživotnu garanciju za maksimalnu bezbednost i odličnu korisničku podršku.

Leave a Reply