Hardware · Notebook-Netbook

Alienware M14x za ultimativnu mobilnu igru

Notebook računari dizajnirani za gejming populaciju postaju sve traženija roba – i zbog mobilnosti koju donose i zbog identičnih parformansi s punokvnim desktop grdosijama. Dell, jedan od najvećih prozvođača gejming prenosivih mašina, sa svojim Alienware brendom napravio je čudo na tržištu i ponudio kupcima neverovatno uživanje u video-igrama u pokretu. Model Alienware M14x najbolje to pokazuje.

Alienware M14x predstavlja savršen spoj modernog dizajna i moćnih radnih karakteristika. Opremljen Core i7 procesorom oznake 2630QM, koji radi na taktu od 2.0 GHz odnosno na 2.9 GHz u Turbo Modu i sa 6 GB radne memorije, u stanju je da pokrene aposlutno svaki novi naslov, i to u najvišim podržanim rezolucijama. Tome dosta doprinosi i vrhunska diskretna grafika za koju je, što se tiče ovog modela, zadužena Nvidi i njen GT555M akcelerator sa sopstvena 3 GB RAM-a.

Zahvaljujući ovom čipu, slika na displeju kristalno je jasna, s maksimalnim brojem detalja i umerenim prelazima. Kad već pominjemo ekran, da kažemo da Alienware M14x poseduje 14-inčni displej maksimalne radne rezolucije 1.366 x 768 piksela, koji se, u zavisnosti od potrebe korisnika, može opciono zameniti naprednijim modelom rezolucije 1.600 x 900 piksela, ali to osetno diže cenu.

U malom i odlično odrađenom kućištu mesta se našlo za čvrsti disk od 750 GB, optički drajv i stereo-zvučnike sa HD audio-podrškom. Tastatura je, naravno, punokrvna, s pozadisnkim osvetljenjem i posebno naznačenim gejming tasterima, dok je multitač trekped po karakteristikama veoma sličan onom na mašinama MacBook Air i Pro kompanije Apple. Tu su i adapteri WiFi i Bluetooth, kao i konektori USB 3.0, LAN i HDMI.

Celu hardversku konstrukciju nosi OS Windows 7 Home Premium, koji uspeva da izvuče maksimum iz svake komponente. S mašinom stiže i nekoliko korisnih aplikacija za optimizaciju sistema, koje je Dell sam napisao kako bi korisnicima omogućio još više uživanja u igricama. Nažalost, sve to prati poprilično visoka cena, ali ako ste gejmer u srcu i duši i volite da se igrate u pokretu, bićete spremni da to dobro i platite!

Leave a Reply