Hardware

AMD će pokretati TELUS-ov novi Viruelni Privatni Oblak

AMD je danas objavio da je TELUS, vodeća Kanadska telekomunikaciona kompanija, odabrala AMD Opteron™ procesore za pokretanje njihove najnovije ponude, TELUS AgilniIT Virtuelni Privatni Oblak. Od danas dostupan, TELUS AgilniIT Virtuelni Privatni Oblak, pruža AMD-ove ogromne procesorske sposobnosti po izuzetno povoljnom odnosu potrošnja/performanse po dolaru.

Za pokretanje njihovog sistema usluge oblaka, TELUS je odabrao AMD Opteron™ 6100 Serije procesore, kao i nove AMD Opteron™ 6200 Serije procesore koji su bazirani na jezgrima viske-propusnosti ranije poznatim pod kodnim imenom “Bulldozer”. AMD-ovi procesori visokih performansi su idealni i omogućavaju TELUS-u da na-zahtev pruži računarske resurse svoja tri data centra svetske-klase locirana u Kanadi.

“U data centrima, performanse po-vatu po-dolaru je najvažnije merilo koje se koristi za računanje stvarnih troškova procesora,” kaže Toni Kruik (Tony Krueck), potpredsednik Poslovnih Proizvoda i Usluga, u TELUS-u. “U našem izračunavanju, naši AMD-bazirani server za isti obim posla troše manje struje nego uporediva x86 rešenja i dramatično su manje skupa. Pored toga zbog manje potrošnje potrebno je i manje hlađenja, a to dodatno utiče na ukupnu uštedu. AMD je bio očigledan i jednostavan izbor.”

“AMD Opteron procesori omogućavaju TELUSU da ostvari visoke performance i energetsku efikasnost njihovog rešenja za oblak,” kaže Vladimir Rozanović, potpredsednik Komercijalnih Poslova za Severnu Ameriku, u AMD-u. “AMD serverska rešenja su prepoznata od strane vodećih ponuđača usluga oblaka, poput TELUS-a, kao superioran i efikasan izbor za pružanje usluga koje njihovi korisnici zahtevaju na cenovno efikasan način.”

TELUS-ova usluga AgilniIT Virtuelni Privatni Oblak omogućava firmama svih veličina da na-zahtev pristupe računarskim resursima, sa moćnim, u potpunosti funkcijonalnim portalom koji nudi 24×7 udaljen pristup njihovom oblaku i nudi centralizovan pogled na oblak-bazirane aktivnosti.

Leave a Reply