Hardware

AMD demonstrirao puno upodršku za novi DirectX 12

Danas je, AMD objavio podršku za Microsoft®-ov novi grafički aplikacioni programski interfejs (API), DirectX® 12, nova “konzolama-sličan” verzija grafičkog API-a koji je bio pokretačka snaga PC igara u zadnjih gotovo dve decenije. Tokom prezentacije pod pokroviteljstvom Microsoft®-a, DirectX: Microsoft-ova Grafička Platforma u Razvoju, AMD je otkrio da će pružiti podršku za DirectX® 12 na svim AMD Radeon™ GPU-ovima koje porkeće Graphics Core Next (GCN) arhitektura.

AMD će podržavati i sarađivati sa Microsoft®-om na razvoju generalnih unapređenja API-a, kako bi nastavili sa unapređivanjem iskustva kako za proizvođače tako i za krajnje korisnike.

amd-radeon

“AMD snažno veruje u prednosti koje dobijaju igrači i proizvođači igara sa razvojem API-a sa niskim-kašnjenjem,” kaže Met Skiner (Matt Skynner), korporativni potpredsednik i generalni menadžer Grafičke Poslovne Jedinice AMD-a. “Sa Mantle API-em, AMD je svetu pokazao našu posvećenost izuzetnim performansama, i mi se radujemo prilici da omogućimo slično unapređenje performansi sa podrškom za industrijski-standardizovan DirectX® 12.”

DirectX® 12 će proizvođačima igara omogućiti izvlačenje očaravajućih performansi iz PC grafičkih kartica putem novo-stilizovanog jezika koji smanjuje kašnjenje u API-u. DirectX® 12 će za platformu biti  prvi generacijski korak napred još od kad je 2008. predstavljen DirectX® 11.

“AMD je od uvek bio ključni partner u razvoju DirectX®-a,” kaže Anuj Gosalia, Razvojni Menadžer  Windows Grafike u Microsoft®-u. “Sa početkom novog poglavlja u istoriji našeg API-a, mi se radujemo nastavku izuzetne saradnje sa AMD-om kako bi smo igračima doneli najbolje moguće performanse na AMD hardveru.”

Plan početka podrške za DirectX® 12 za AMD Radeon™ GPU-ove biće objavljen kasnije.

Leave a Reply