Hardware

AMD FirePro W8100 sa navodno 38 puta boljim performansama od konkurencije

AMD (NYSE: AMD) je danas lansirao AMD FirePro™ W8100 profesionalnu grafičku karticu, koja radnim stanicama daje novi nivo performansi zahvaljujući drugoj generaciji, industrijski vodeće AMD Graphics Core Next (GCN) arhitekture.

Sa gotovo 38 puta većim performansama u odnosu na najbliži konkurentski proizvod, bazirano na testovima izračunavanja pokretnog zareza sa duplom preciznošću1 pokretanih OpenCL™-om, AMD FirePro W8100 je dizajniran za narednu generaciju 4K CAD (Computing Aided Design) i M&E (Media and Entertainment) poslova, inženjerske analize i super-računarskih aplikacija.

w8100

Jačajući familiju AMD Profesionalnih Grafičkih proizvoda sa još jednim produktivnim rešenjem za radne stanice, AMD FirePro™ W8100 poseduje najbolje u klasi specifikacije, 8GB GDDR5 memorije, i do 4.2 TFLOPS-a računarskih performansi u jednostrukoj preciznosti, i nenadmašne računarske performanse u dvostrukoj preciznosti od čak 2.1 TFLOPS-a.

 

“Inženjerska Analiza je postala sve više relevantna za napredne poslove na radnim stanicama, a 4K displeji stvaraju potrebu za većim performansama u produkciji medija,” kaže Dejvid Kjumings (David Cummings), viši direktor i generalni menadžer, Profesionalne Grafike u AMD-u. “Predstavljanjem AMD FirePro™ W8100 grafičke kartice – u kooperaciji sa našim hardverskim i softverskim partnerima – omogućili smo vrhunske performanse radnih stanice neophodnih za narednu generaciju 4K poslova i super-računarskih aplikacija.”

“Mi u Dell-u težimo da našim kupcima pružimo najefikasnije alate za ostvarivanje njihovih zadataka — Dell Precision radne stanice sa AMD FirePro profesionalnom grafikom omogućava nam da našim kupcima pružimo te alate,” kaže Endi Rodis (Andy Rhodes), izvršni direktor, Dell Precision radnih stanica. “Rad u Ultra visokoj-rezoluciji i nove aplikacije bazirane OpenCL-u su za naše kupce postali više pravilo nego izuzetak. AMD FirePro W8100, dizajnirana za narednu generaciju 4K CAD i M&E poslova, će biti sjajna opcija za kupce koji zahtevaju visok nivo performansi kako bi se izborili sa zahtevnim poslovima i bili u mogućnosti da se fokusiraju na svoje zadatke.”

“Kupci HP radnih stanica će sa AMD FirePro W8100 profesionalnom grafikom će imati snagu za uspešan rad kako na računarski potpomognutim inženjerskim poslovima tako i u kreativnom stvaranju digitalnih medija,” kaže Džef Vud (Jeff Wood), potpredsednik, Globalnog Produkt Menadžmenta, Odeljenja Komercijalnih Poslovnih Rešenja, u HP-u. “AMD FirePro W8100 kupcima naših radnih stanica nudi snagu i performanse potrebne za uspešan rad.”

“AMD FirePro W8100 odlično odražava filozofije koju mi nudimo u našem softveru – nenadmašan kvalitet u kombinaciji sa pouzdanim alatima,” kaže Stiv Banerman (Steve Bannerman), potpredsednik marketinga, u ASSIMILATE-u. “Počinjemo da uviđamo pravu tranziciju naših kupaca na 4K Ultra-rezoluciju, s obzirom da SCRATCH umetnici sve više kreiraju dugometražne filmove, TV serije i reklame u toj rezoluciji, na taj način pomerajući granice mogućnosti koje pruža tehnologija. AMD FirePro W8100 na odličan način dopunjava SCRATCH pružajući izuzetan kvalitet u radnom procesu.”

“Kroz naša interna testiranja ustanovili smo da će nova AMD FirePro W8100 grafička kartica omogućiti našim kupcima da unaprede svoju produktivnost na bazi vodećih profesionalnih grafičkih tehnologija ,” kaže Rej Broul (Ray Browell), Vodeći Produkt Menadžer, u ANSYS, Inc. “ANSYS-ovi klijenti koji rade na kompleksnim sistemima i simulacijama će sigurno imati veliku korist od performansi, pouzdanosti i cenjene sertifikovanosti koje pruža nova AMD profesionalna grafika.”

“Predstavljanje AMD FirePro W8100 profesionalne grafike upotpunjuje naš nedavno predstavljeni SIMULIA softver sa ubrzanim računarskim performansama te našim korisnicima unapređuje podršku za radne stanice i servere u različitim okruženjima Računarstva Visokih Performansi,” kaže Met Danber (Matt Dunbar), Direktor Softverske Arhitekture, SIMULIA softvera, u Dassault Systèmes-u. “Sa 8GB izuzetno brze memorije i preko 2TFLOPS-a performansi u izračunavanjima sa pokretnim zarezom duple preciznosti, AMD FirePro W8100 u kombinaciji sa Abaqus-om pruža našim kupcima sposobnost da obrađuju još više podataka dobijenih simulacijama i da dobiju preciznije i detaljnije rezultate.”

Adrian Tomson (Adrian Thompson), Potpredsednik Marketinga za SAPPHIRE Technology, Ekskluzivnog Globalnog Distributera za AMD FirePro komentariše: “AMD FirePro W8100 pruža uzbudljiv nivo performansi koje su potrebne korisnicima širom velikog niza računarski i grafički intenzivnih poslova, i idealan je ne samo za integraciju u nove radne stanice, već takođe predstavlja sjajnu nadogradnju za sve korisnike koji tragaju za unapređenjem produktivnosti u danas dominantnim aplikacijama.”

AMD FirePro W8100 je idealno rešenje profesionalnog nivoa za CAD i za specijalizovane aplikacije za video obradu, korekciju boja, kreiranje video kompozicija, vizuelno dizajniranje i GPU-akcelerisane računarske zadatke. AMD FirePro W8100 poseduje 8GB ultra-brze GDDR5 memorije, dizajnirane da korisnicima radnih stanica omogući učitavanje mnogo veće količine podataka direktno u memoriju GPU-a te rad sa ultra-HD video materijalom čini glatkijim, što unapređuje generalnu odzivnost radne stanice. Moguće je iskombinovati i do četiri AMD FirePro W8100 kartice u jednom sistemu te ostvariti skalabilne GPU performanse od preko 16 TFLOPS-a. AMD FirePro W8100 korisnicima omogućava da budu produktivniji kroz podršku za čak četiri 4K displeja i dokazanim performanse u aplikacijama i jedinstvenim grafičkim sposobnostmai.
Da bi se izašlo u susret uvećanim potrebama 4K produkcije u realnom vremenu, u saradnji sa industrijskim liderima, kreirana je AMD FirePro Ultra Radna Stanica, kako bi se na tržište donele singl- i multi-GPU konfiguracije bazirane na AMD FirePro™ W8100 koje su sposobne da ispune zahteve računarski-intenzivnih aplikacija. Proizvođači Radnih Stanica koji su dali svoju podršku uključuju: Armari, CARRI, Colfax, Exxact, Mouse Computer, PSSC Labs, Scan International, Tarox, Versatile Distribution Services, Workstation Specialists i Wortmann.

AMD FirePro™ W8100 će biti dostupan već u julu od strane AMD-ovog globalnog partnera SAPPHIRE Technology, proizvođača AMD FirePro™ Ultra Radnih Stanica, i vodećih proizvođača radnih stanica.

Leave a Reply