Hardware

AMD G-Serija SoC će pokretati novu “Gizmo 2” razvojnu ploču

AMD (NYSE: AMD) je danas objavio da će AMD Ugradni G-Serije Sistem-na-Čipu (SoC) pokretati novu Gizmo 2 razvojnu ploču kojunudi GizmoSphere, neprofitne zajednice proizvođača ploča. Gizmo 2 je druga generacija razvojnih ploča otvorenog hardvera, koja nudi programerima ugradnih sistema i naprednim Uradi-Sam korisnicima izuzetne računarske i grafičke performanse na jednoj platformi za širok niz Linux i Windows baziranih razvojnih projekata.

“AMD Ugradni G-Serije SoC procesor kombinuje moćan CPU i moćan GPU na jednom čipu, što Gizmo 2 ploču čini idealnom za Uradi-Sam korisnike i profesionalce koji traže performanse koje su iznad onih performansi osnovnog nivoa dostupnih na većini današnjih Uradi-Sam ploča,” kaže Kamal Khouri, direktor marketinga AMD Ugradnih Rešenja. “Gizmo 2 nudi najnaprednije računarske performanse i izuzetnu grafiku, što omogućava istraživanje novih ideja u nauci i tehnici, i podsticaj inovacijama vezanim za multijezgarno heterogeno računarstvo.”

gizmo-2

Bazirana na AMD GX-210HA dvo-jezgarnom procesoru, Gizmo 2 je moćnija od svog prethodnika, spojeni u jedan čip 1.0 GHz CPU i 300 MHz GPU sa potrošnjom od samo 9 vati TDP nalaze se na kompaktnoj 4-inča puta 4-inča ploči. Gizmo 2 je razvojna ploča sa jednim od najviših performansi koja nudi čak 85 GFLOPS računarskih performansi, idealna je za one koji traže dodatak ili zamenu za njihove postojeće platforme osnovnog nivoa. Zasnovana na otvorenom hardveru, zajednice-baziranom ekosistemu, Gizmo 2 hardverskoj šemi, Gerber formatu fajlova i  potvrdom-o-materijalima (bill-of-materials (BOM)) ona je otvorena hardverska platforma za GizmoSphere i Element14 zajednicu onih proizvođača koji gledaju da dizajniraju i kreiraju  njima prilagođene ploče.

 

Sposobnosti Gizmo 2 ploče uključuju:

  • HDMI video/audio izlaz
  • 1 GB DDR3-1600 memorije
  • HD audio ulaz/izlaz
  • mSATA/mini PCIe Konektor
  • Slot za microSD kartice
  • Gigabit Ethernet na Ploči
  • USB 3 (2) i 2 (2) konektora
  • Podršku za DirectX® 11.1, OpenGL 4.2x i OpenCL™ 1.2, koji omogućava paralelnu obradu
  • Podrčku za Error-Correction Code (ECC) memoriju

 

Gizmo 2 ploča je dostupna širom sveta po ceni od $199 (USD) kroz Gizmosphere i Element14 zajednicu. GizmoSphere pruža forume za proizvođače na kojima mogu da pronađu i podele informacije vezane za Gizmo 2, ali i primere i savete za proizvodne projekte. Da bi ste saznali više o GizmoSphere-u, ili kupili Gizmo 2 ploču, molimo vas da posetite www.gizmosphere.org.

Leave a Reply