Hardware

AMD i Mentor Graphics ubrzavaju razvoj Linux otvorenog-koda za ugradne sisteme

Sa Mentor ugradnim Linux-om i Sourcery™ CodeBench-om na dolazećim AMD ugradnim procesorima proizvođači ugradnih sistema dobijaju nove opcije za razvoj Linux otvorenog-koda kroz opsežnu podršku i alate.

AMD  je danas predstavio višegodišnji sporazum sa Mentor Graphics Corporation  kako bi se proširila dostupnost razvoja Linux otvorenog-koda za ugradne sisteme sa AMD heterogenim i multi-jezgarnim procesorima. Sa ciljem da se proizvođačima ugradnih sistema pruži upotrebljivije i fokusiranije razvojno okruženje otvorenog-koda, sporazum će pružiti proizvođačima ugradnih sistema širu podršku za veći broj procesora, robusne razvojne alate i veću brzinu razvoja na otvorenim platformama.

yocto

Kao Yocto Project™ kompatibilan proizvod, Mentor® Ugradni Linux će sada doneti standardizovane funkcionalnosti i alate, i osiguraće brz pristup najnovijim Paketima za Podršku Pločama (BSP-ovima) za AMD 64-bit x86 arhitekturu počevši od dolazećih AMD ugradnih G-Serije Sistem-na-Čipu (SoC) (kodnog naziva: “Steppe Eagle”) i AMD ugradnim R-Serije APU/CPU procesorima (kodnog naziva: “Bald Eagle”). Proizvođači ugradnih sistema će imati na raspolaganju sveobuhvatan pristup Mentor Ugradnoj Linux razvojnoj platformi za razvoj specijalizovanih ugradnih Linux platformi i komercijalnu podršku, kao i besplatnu Mentor Ugradni Linux Lite verziju koja pruža sve neophodne opcije za procenu Linux-a na AMD ugradnim procesorima.

Za rešavanje sve veće kompleksnosti ugradnih sistema, proizvođači ugradnih sistema imaće pristup Sourcery™ CodeBench-u kako bi imali bolji uvid u rad sistema, performanse i mogućnost ispravljanja grešaka u aplikacijama na Linux-baziranim ugradnim sistemima.

“Partnerstvo sa danas najvećim na tržištu nezavisnim proizvođačem ugradnog Linux-a i alata je uzbudljiv korak napred u našem trajnom investiranju u tržište ugradnih sistema,” kaže Skot  Ejlor (Scott Aylor), korporativni potpredsednik i generalni menadžer, AMD Ugradnih Rešenja. “Mi pružamo proizvođačima ugradnih sistema mogućnost izbora, i ovaj sporazum sa Mentor Graphics-om donosi proizvođačima ugradnih sistema platformu otvorenog-koda koja će im pomoći u kreiranju i proširenju njihovog razvoja.”

“Kada pogledate njihovu viziju i proizvodni portfolio inovativnih tehnologija za ugradna rešenja Mentor Graphics je veoma ushićen partnerstvom sa AMD-om,” kaže Skot Morison (Scot Morrison), generalni menadžer ugradnih izvršnih sistema, Mentor Graphics Ugradne Softverske Divizije. “Radujemo se pružanju industrijski najrobusnijeg razvojnog ekosistema otvorenog-koda na tržištu sa dolazećim AMD Ugradnim G- i R-Serije proizvodima.”

Leave a Reply