amd
Hardware

AMD imenovao novog korporativnog potpredsednika za vizuelno računarstvo

Istaknuti lider u domenu inženjerstva i vizionar grafičke industrije je najnoviji primer svetski priznatog inženjerskog talenta koji se priključuje kompaniji spremnoj za napad na nove izazove.

AMD (NYSE: AMD) je danas objavio da se Radža Koduri (Raja Koduri), ponovo priključio kompaniji kao korporativni potpredsednik, Vizuelnog Računarstva, i da će biti odgovoran Marku Pejperasteru (Mark Papermaster), višem potpredsedniku i glavnom tehnološkom direktoru. Na svojoj novoj funkciji, Koduri će imati globalnu odgovornost za vođenje AMD-ovih inovacija u vizuelnom i akcelerisanom računarstvu.

amd

“Održavanje AMD-ove pozicije lidera u vizuelnom računarstvu je ključ našeg dugoročnog uspeha. Kao jedan od vodećih stručnjaka u razvoju vrhunskih vizuelnih računarskih rešenja, Radža donosi izuzetnu viziju i snagu AMD-ovom liderskom timu inženjera svetske klase,” kažePejpermaster. “S obzirom na njegove do sadašnje uspehe, Radža će pomoći AMD-u u predvođenju vizuelnog i akcelerisanog računarstva i osiguraće naš nastavak razvoja industrijski vodeće intelektualnde svojine koja čini temelj našeg dalje razvoja.”

Koduri donosi 20 godina praktičnog iskustva u naprednom vizuelnom računarstvu, od programiranja aplikativnog softvera do dizajniranja GPU-ova. Tokom sovoje karijere, on je predvodio timove inženjera u razvoju i isporuci proizvoda grafičkog hardvera, grafičkog softvera, paralelnih jezika i upravljanja potrošnjom električne energije.

U zadnjem perijodu Koduri je bio direktor grafičkih arhitektura u Apple Inc., gde je predvodio razvoj performansi, kvaliteta, programabilnosti  i energetske-efikasnosti u poznatim kompanijinim planovima za grafičke procesore i imao je uticaja na planove čitave grafičke industrije. Pre Apple-a, Koduri se nalazio na nizu liderskih pozicija grafičkog dela AMD-a i pre toga u ATI-u. On je predvodio Grupu za Grafičke Proizvode i bio je glavni tehnološki direktor, a tokom svog rada kreirao je liderske inicijative na polju GPU performansi hardvera i softvera, kreirao je domen GPU računarstva i napravio je nekoliko praktičnih doprinosa u kvalitetu grafike i programabilnih funkcijonalnosti.

Koduri je najnjoviji primer svetski priznatog talenta u inžinjerstvu i dizajnu procesora koji se pridružio AMD-u kako kompanija nastavlja sa proširenjem svog tehnološkog talenta i portfolia intelektualne svojine kako bi napala nove prilike susednih tržišta. Značajna nedavna zapošljavanja uključuju: Čarls Matar (Charles Matar), korporativni potpredsednik za SoC Razvoj, koji se AMD-u pridružio iz Qualcomm-a; Vejn Meretski (Wayne Meretsky), korporativni potpredsednik za Razvoj Softverske Intelektualne Svojine, bivši Apple i P.A. Semi veteran; i Džim Keler (Jim Keller), glavni arhitekta za Mikroprocesorska Jezgra, poznati arhitekta računara koji se AMD-u pridružio iz Apple-a.

Koduri poseduje diploma Master Tehnologija u Elektronici i Komunikacijama IIT fakulteta u Kharagpuru, India.

Leave a Reply