Hardware

AMD investira u CiiNOW za masovno igranje u Cloud-u

CiiNOW je odabrao AMD Radeon™ grafiku kao najbolje rešenje za pružanje ultra-niskog kašnjenja za oblak-baziranom igračko iskustvo

AMD je danas objavio investiranje u CiiNOW, kompaniju koja pruža oblak-bazirane igračke tehnologije koje izdavačima, prodavcima i provajderima omogućavaju pristup rastućem tržištu video igara za koje se očekuje da će do 2016. dostići vrednost od 81 milijarde američkih dolara[i]. AMD je, kroz AMD Ulaganja, investirao u ovu inovativnu softversku kompaniju, koja opslužuje veliko i rastuće tržište igara, sposobnu za kreiranje boljeg krajnjeg-korisničkog iskustva korišćenjem prednosti koje pružaju AMD tehnologije. Kroz investiranje i stratešku saradnju sprovedenu putem AMD Ulaganja, AMD i CiiNOW će zajednički raditi na pružanju najboljeg mogućeg mrežnog igračkog iskustva putem veoma aktivnog ekosistema proizvođača i pomoću različitog tipa hardvera.

Industrija oblak-baziranog igranja, koja se nekada smatrala tehnički neizvodljivom, sada drastično menja tržište igara kako za korisnike tako i za izdavače pošto se sve više i povremenih i stalnih igrača okreće ka prelasku na mrežno igranje. CiiNOW izlazi u susret ovom trendu sa prvim rešenjem za oblak-bazirano igranje koje pokreće AMD Radeon™ grafika a koje nudi cenovno-efikasno, sveobuhvatno rešenje koje uključuje potpun paket neophodnih hardverskih i softverskih komponenti. CiiNOW isporučuje striming rešenje velike-brzine i niskog kašnjenja koje omogućava i do osam HD strimova po serverskoj fioci, odnosno i do 272 HD strimova po serverskom ormaru što svim pretplatnicima omogućava striming igara u HD-kvalitetu direktno sa oblaka, bez obzira na tip uređaja kojim pristupaju i tehnologije na kojima su ti uređaji bazirani.

“CiiNOW je lider u tehnologijama striminga mrežnog igranja, i sasvim je jasno da mi delimo istu viziju razvoja industrije oblak-baziranog igranja i pružanja najboljeg mogućeg igračkog iskustva,” kaže Mandžu Hedžde (Manju Hegde), korporativni potpredsednik, Heterogenih Aplikacija i Razvojnih Rešenja u AMD-u. “AMD-ovo ulaganje predstavlja naš zajednički napor u oslobađanju igrača od današnjih ograničenja i pomera nas u novu eru digitalnih sadržaja.”

Kako bi dodatno unapredili oblak-bazirano igranje, CiiNOW je danas objavio opštu dostupnost svojih igračkih rešenja koja sadrže novu platformu velike-brzine baziranu na AMD Radeon grafici. Kompanijine patentirane hardverske i softverske tehnologije su dizajnirane da omoguće skaliranje troškova i jednostavnost instaliranja servisa, što je izdavačima i provajderima omogućilo nikad jednostavije zadovoljavanje korisnički potreba za mrežnim igračkim, multimedijalnim i zabavnim servisima visokog kvaliteta.

“Kombinacija CiiNOW-ove gotove oblak platforme pokretane AMD-ovim najboljim-u-klasi GPU hardverom čini AMD idealnim tehnološkim partnerom za CiiNOW,” kaže Ron Haberman, glavni i izvršni director i saosnivač CiiNOW-a. “Izdavači igara, prodavci i provajderi sada imaju tehnološko rešenje koje mogu da postave kako bi pružili najbolje-u-klasi oblak-bazirano igranje s obzirom da se nastavlja prelazak industrije sa fizičke na digitalnu distribuciju.”

Leave a Reply