Hardware

AMD je predstavio nove A-Serije APU-ove

AMD  je danas predstavio AMD A10-7800 Akcelerisanu Procesorsku Jedinicu (APU) baziranu na industrijski priznatoj četvrtoj generaciji A-Serije APU-ova.

Uz pomoć 12 računarskih jezgara (4CPU + 8 GPU) AMD A10-7800 otključava ogroman potencija Heterogene Sistemske Arhitekture (HSA), i sa moćnom AMD Radeon™ R7 Serije grafikom nudi vrhunske performanse u nizu aplikacija[1]. U kombinaciji sa AMD-ovim dokazanim Mantle API-em, AMD A10-7800 APU je u stanju da pruži ubrzane performanse u svim podržanim igrama iz AMD Gaming Evolved programa.

“2014 AMD A-Serije APU-ovi su AMD –ovi najnapredniji i proizvođačima najnaklonjeniji APU-ovi do danas,” kaže Bernd Lajenhard (Bernd Lienhard), korporativni potpredsednik i generalni menadžer, Klijentske Poslovne Jedinice, u AMD-u. “Računarske i grafičke sposobnosti naših APU-ova korisnicima pružaju najbolje tehnologije za igranje, kancelarijske poslove i multimedijalne aplikacije, i podižu lestvicu korisničkog iskustva na desktop PC računarima.”

amd

Pomerajući granice vizuelnog iskustva, AMD A10-7800 APU nudi podršku za UltraHD (4K) rezoluciju i nova unapređenja u finalne reprodukciji videa koja čine da video snimci 1080p rezolucije izgledaju izuzetno prilikom reprodukcije na UltraHD-sposobnim monitorima i televizorima.

Uz to, sa mogućnošću konfigurabilnog termalnog dizajna potrošnje (cTDP), A10-7800 entuzijastima omogućava fina podešavanja za postizanja maksimalnih performansi. AMD A10-7800 APU će u Japanu biti dostupan za kupovinu od danas, dok će globalno biti dostupan krajem jula.

amd-opteron

Pored toga, AMD je danas takođe predstavio i AMD A6-7400K i AMD A4-7300 APU-ove, idealne za korisnike koji tragaju za rešenjem koje će unaprediti njihovo iskustvo u aplikacijama i kancelarijskoj upotrebi. Sa zajedničkom FM2+ infrastrukturom za sve nove AMD APU-ove, korisnici su u mogućnosti da kreiraju PC sisteme malog formata, za igranje kao i za kućne bioskope (HTPC), koji su s jedne strane veoma štedljivi a sa druge nude izuzetno visoke performanse.

Upotrebom AMD Radeon™ memorije, korisnici su u prilici da iskoriste prednosti AMD AMP tehnologije kako bi poboljšali njihovo igračko iskustvo, AMD Radeon™ R9 2400 Gamer Series memorija je memorija koja je testirana i sertifikovana za korišćenje sa AMD A10 APU-ovima[2],[3].

Leave a Reply