Hardware

AMD na CES 2015 Internacionalnom Sajmu Potrošačke Elektronika

AMD  i njegovi tehnološki partneri su spremni da oduševe posetioce CES 2015 Sajma sa širokim nizom novih proizvoda i tehnoloških demonstracija koje prikazuju AMD-ov pogled na budućnost računarstva, i koje ojačavaju kompanijino liderstvo u okružujućem računarstvu. AMD će prikazati niz inovacija pokretanih najnovijim AMD tehnologijama Akcelerisanih Procesorskih Jedinica (APU), Radeon™ Grafičkih Procesorskih Jedinica (GPU), i ugradnih proizvoda koji pomeraju granice modernog računarstva.

„AMD daje svoj doprinos opštem CES 2015 uzbuđenu sa svojim novim grafičkim i računarskim tehnologijama koje pokreću revolucionarno potrošačko i poslovno iskustvo današnjice i budućnosti,“ kaže Džon Brn (John Byrne), viši potpredsednik i generalni menadžer, Računarske i Grafičke Poslovne Grupe, u AMD-u. “Ove godine, svedoci smo nastavka razvoja i inovacija na polju virtuelne realnosti, 4K rezolucije Ultra Visoke Definicije, računara malih formata i intuitivnih korisničkih interfejsa. AMD je oduševljen što pokreće sve takve uređaje sa novim generacijama naših pametnih, inovativnih i energetski efikasnih tehnologija.”

AMD na CES 2015

· Naredna generacija mobilnog računarstva – AMD će prikazati privi visoko-performansni Sistem-na-Čipu (SoC) i mobilni APU naredne generacije kodnog naziva „Carrizo“. Očekuje se da će biti dostupan na tržištu sredinom godine. Novi „Carrizo“ APU je dizajniran da odgovori i na navike modernih potrošačkih korisnika i na potrebe IT departmana – to je platforma dizajnirana za životni stil stalne-povezanosti, orijentisanosti ka medijima i ka poslu, sa podrškom za API-e naredne generacije kao što su DirectX® 12, OpenCL™ 2.0, i dolazeći Windows 10 operativni sistem.

· 4K i više – AMD će demonstrirati izuzetno iskustvo ultra-visoke definicije 4K i viših rezolucija, sa naglaskom na: 4K igranje sa AMD Radeon™ R9 grafikom i AMD Eyefinity tehnologijom, Apple iMac sa 5K Retina displejom pokretanog AMD Radeon R9 grafikom, novim Alienware 15 notbukovima sa 4K displejima pokretanih novom AMD Radeon R9 M295X grafikom.

· Nova iskustva za potrošačke i poslovne korisnike – AMD i njegovi tehnološki partneri će na CES-u prikazati uzbudljiva računarska iskustva za potrošačke i poslovne klijente, uključujući „AMD Face Login“ i „AMD Gesture Control“ na Lenovo IdeaPad Z50 laptopu koga pokreće AMD A10-7300 APU sa AMD Radeon™ R6 grafikom, akceleraciju aplikacija na HP EliteBook 725 G2 koga pokreće AMD A10 PRO-7350B APU sa AMD Radeon™ R6 grafikom, inovativne načine upravljanja video sadržajem na HP Envy TouchSmart koga pokreće AMD FX-7500 APU sa AMD Radeon™ R7 grafikom, i PC kućni bioskop koji štedi prostor, ZOTAC ZBOX PA330 piko Serije koga pokreće AMD A4 Micro-6400T APU.

· AMD FreeSync tehnologija za glatko igranje – FreeSync tehnologija omogućava unapređenje igračkog iskustva putem dinamičkog osvežavanja ekrana koje je sinhronizovano sa brojem frejmova AMD Radeon™ grafičkih kartica i APU-ova. Na CES-u, AMD-ovi partneri, uključujući, BenQ, LG Electronics, Nixeusm, Samsung, i ViewSonic će prikazati prve na svetu FreeSync-sposobne monitore[1].
· Ugradne inovacije – QNAP, vodeći proizvođač sistema mrežno prikačenih skladišta (NAS), će objaviti da AMD-ov G-Serije Ugradni Sistem-na-Čipu (SoC) pokreće njihovu novu TVS-x63 platformu. Takođe na CES-u, AMD će demonstrirati razna ugradna rešenja pokretana AMD Ugradnim procesorima, uključujući Gizmo 2, razvojnu ploču otvorenog koda koja nudi izuzetne računarske i grafičke performanse programerima ugradnih sistema i naprednim Uradi-Sam korisnicima, takođe će biti demonstrirani i BioDigitalPC, x86 PC veličine kreditne kartice dizajniran za mnoga vertikalna tržišta , i ThinLabs Sve-u-Jednom POE Tanki Klijent, idealan za digitalne znakove i sisteme za mesta prodaje.

“Dolazeći Trendovi u Igrama” CES 2015 SuperSednice Panel

Ričard Hudi (Richard Huddy), AMD-ov vodeći naučnik za igre, je učesnik panela CES SuperSednice “Dolazeći Trendovi u Igrama ” koja se održava 6. januara u 11:30 PST u Severnom Holu Las Vegas Konvencijskok Centra, gde će on i drugi uticajni ljudi industrije igara razgovarati o uticaju virtualne realnosti, „free-to-play“ i mobilnih igara na globalno poslovanje u domenu igara.

Leave a Reply