Hardware

AMD obećava 25 puta energetski efikasnije APU procesore

Kompanija AMD je danas objavila svoj cilj da isporuči 25 puta energetski efikasnije APU-ove do 2020. AMD-ov šef tehnologije, Mark Papermaster je istakao sledeće:. “25×20″ projekat ima za cilj značajan porast energetske efikasnosti u odnosu na prethodnih šest godina (2008 do 2014). U tom periodu AMD je poboljšao tipičnu energetsku efikasnost svojih proizvoda više od 10x.

Širom sveta, tri milijarde personalni računari koriste više od jednog procenta sveukupne energije potrošene godišnje, a 30 miliona servera koriste dodatnih 1,5 odsto sveukuone električne energije. Cena te energije je između 14 i 18 milijardi dolara. Proširenom upotrebom Interneta, mobilnih uređaja, i interesovanja za video sadržaj na Webu i audio sadržaja u celini, se očekuje da će ta potrošnja samo da se uvećava u budućnosti.

amd

“Stvaranje diferenciranih proizvoda male potrošnje je ključni element naše poslovne strategije, sa nemilosrdnim fokusom na energetsku efikasnost”, rekao je Papermaster. Kroz poboljšanja APu arhitekture i inteligentnim tehnologijama za povećanje energetske efikasnosti, naši korisnici mogu da očekuju dramatično poboljšanje energetsku efikasnost naših procesora tokom narednih nekoliko godina. Postavljanje cilja da poboljšamo energetsku efikasnost naših procesora 25 puta do 2020 je mera naše posvećenosti i poverenja u našem pristupu.”

Leave a Reply