Hardware

AMD objavio podršku za RealD-ovu BlueLine tehnologiju

AMD je objavio podršku za RealD-ovu BlueLine tehnologiju; Reagujući na ubrzan rast tržišta 3D DLP projektora sa AMD FirePro grafikom. Obrazovne institucije, konferencijske sale i industrija zabave i medija će imati koristi od unapređenja stereo 3D doživljaja koje pružaju sve-u-jedan rešenja za vizuelizaciju.

Danas je AMD objavio uolazak u strateški sporazum o licenciranju sa RealD Inc. (NYSE: RLD), kojim će se omogućiti uparivanje AMD FirePro™ profesionalne grafike sa RealD-ovim patentiranim BlueLine™ tehnologijama kako bi se odgovorilo na ubrzan rast prihvatanja 3D-sposobnih displeja i projektora sa digitalnom obradom svetla (DPL) u korporativnim konferencijskim salama, obrazovnim institucijama i industriji zbave i medija. Ovo tehnološko partnerstvo pruža podršku industriski-vodećim stereo 3D sve-u-jedan rešenjima koja omogućavaju kontrolu nad svakim aspektom 3D iskustva – DLP projektoru, 3D softveru, i grafičkoj kartici – putem jednog softverskog panela. AMD je prvi i jedini proizvođač profesionalne grafike koji pruža ovu jedinstvenu podršku za RealD koja će momentalno proširiti BlueLine™ tehnologiju na AMD FirePro™ V5900, a proširenje na najnovije AMD FirePro grafičke kartice bazirane na Graphics Core Next (GCN) Arhitekturi planirano je za narednih par meseci.

“AMD i RealD reaguju na širenje stereo 3D tržišta, koje ima eksponencijalni rast tokom prethodnih par godina,” kaže Dejvid Kamings (David Cummings), viši direktor i generalni menadžer Profesionalne Grafike u AMD-u. “Bez obzira da li se radilo o računarom-potpomognutom dizajinu (CAD), kreiranju CGI efekata u filmsim studijima ili samo o gledanju 3D filmova u lokalnom bioskopu, korisnici će sada biti u prilici da dožive unapređeni stereo 3D prikaz omogućen AMD FirePro grafikom i RealID iskustvom, dok će IT menadžerima biti pruženo nenadmašno, kompletno stereo 3D rešenje.”

Putem ovog jedinstvenog tehnološkog partnerstva, obe kompanije izlaze u susret rastućim potrebama niza različitih industrija. Sa porastom spiska organizacija i korporacija koje su postavile ili su izrazile želju za postavljanjem, 3D projektorskih tehnologija, AMD i RealD su sada u poziciji da implementiraju svoje industriski-vodeće grafičke i vizuelizacijone tehnologije kako bi besprekorno izašli u sustret njihovim potrebama. Primeri okruženja koja bi brzo mogla da iskoriste prednosti ovih najboljih-u-klasi stereo 3D tehnologija uključuju:
· Studijske projekcijske sale;

· Univerzitetske anfiteatre i učionice;

· Video projekcijske prostorije u korporacijskim kancelarijama.

“RealD i AMD će korisnicima pružiti bezprekorno rešenje za lak prikaz 3D sadržaja,” kaže Kevin Faul, potpredsednik Proizvodnog Menadžmenta u RealD-u. “Bez obzira da li je u pitanju nastavnik u školi koji koristi najnovije 3D tehnologije u učijonici, ili je u pitanju zabavni park koji pruža impresivnu virtuelnu vožnju, RealD BlueLine garantuje pouzdanu komunikaciju između AMD FirePro grafičke kartice i BlueLine-sposobnog projektora ili drugih uređaja za prikazivanje.”

AMD FirePro V5900 je trenutno dostupan od strane pouzdanih e-prodavnica i odmah ima podršku za RealD BlueLine tehnologiju. Svi 3D-sposobni DLP projektori su ili momentalno kompatibilni sa BlueLine-om ili je potrebna nova verzija firmvera. I RealD i AMD FirePro grafika podržavaju Microsoft Windows 7. BlueLine je diskretna tehnologija indentifikacije okvira desnog- i levo-oka za prikaz stereoskopske 3D slike. Kada se AMD grafička kartica sa podrškom za BlueLine tehnologiju upari sa BlueLine-sposobnim displejem, tehnologija sprečava prikaz 3D slike unazad i rešava dugo prisutan problem ispravnog i jednostavnog prikaza 3D sadržaja.

Leave a Reply