Hardware

AMD Opteron 6338P i 6370P serverski procesori

AMD Opteron 6338P i 6370P procesori donose optimizovane performanse po vatu i po dolaru* za „AMD Open 3.0“ Otvorenu Računarsku Platformu. AMD (NYSE: AMD) je danas objavio momentalnu dostupnost svojih 12- i 16-jezgarnih AMD Opteron™ 6300 Serije serverskih procesora, kodnog naziva “Warsaw.”

Dizajnirani za računarski najzahtevnije poslove, novi AMD Opteron 6300 Serije serverski procesori sadrže “Piledriver” jezgro i u potpunosti su kompatibilni sa postojećim softverom i podnožjem AMD Opteron 6300 Serije. Energetska efikasnost i cenovna delotvornost novih proizvoda je idealna za „AMD Open 3.0“ Otvorenu Računarsku Platformu.

AMD Opteron

Usklađeni prema klijentskim zahtevima, novi AMD Opteron™ 6338P (12 jezgarni) i 6370P (16 jezgarni) procesori su optimizovani za rad na izuzetno virtualiziranim poslovima koji se nalaze u najzahtevnijim računarskim okruženjima, uključujući računarski kompleksne potrebe analize podataka, xSQL i tradicionalnih baza podataka, sa optimalnim performanse po-vatu, i po-dolaru.

“Sa konstantnim trendom prelaska na virualizovana okruženja, zbog njihove efikasnije serverske iskorišćenosti, sve više i više poslova je ograničeno kapacitetom memorije i I/O propisnošću,” Kaže Sureš Gopalakrišnan (Suresh Gopalakrishnan), korporativni potpredsednik i generalni menadžer, Serverske Poslovne Jedinice, AMD-a. “Opteron 6338P i 6370P procesori su serverski CPU-ovi optimizovani da pruže unapređene performanse po vatu za postavljanje virtualizovanih privatnih oblaka sa nižom potrošnjom i po nižoj ceni.”

Leave a Reply