Hardware

AMD Opteron X-Serije APU serverski procesori u Fedora Linux okruženju

AMD  je danas objavio još jedno značajno dostignuće u razvoju svog biznisima namenjenog softverskog ekosistema sa prvom javnom demonstracijom druge generacije AMD Opteron™ X-Serije APU procesora, kodnog naziva “Berlin”, i njihovim radom u Linux okruženju baziranom na Fedora Projektu.

Fedora Projekat je Red Hat-sponzorisana, zajednicom-održavana Linux distribucija, koja pruža poznato, biznis klase okruženje programerima i IT administratorima širom sveta. Što je od velikog značaja za kompanije koje planiraju prelazak na x86 APU servere ali ne žele uvođenje novih alata i softverskih platformi u njihova IT okruženja. Ova demonstracija takođe predstavlja značajan korak napred u proširivanju prisutnosti x86 APU akcelerisanih performansi u data centrima.

fedora

AMD-ova premijerna demonstracija “Berlin” Opteron™ X-Serije APU-a će svetu predstaviti serverski APU sa podrškom za Heterogenu Sistemsku Arhitekturu (HSA), pre njegovog oficijalnog lansiranja kasnije tokom ove godine. Demonstracija obuhvata unapređenja postignuta u okviru “Projekta Sumatra” koji Java™ aplikacijama omogućava da iskoriste prednosti grafičkih procesorskih jedinica (GPU-ova) unutar AMD serverskih APU-ova. Kombinacija Linux-a i Jave na AMD APU platformama pruža idealnu platformu za serverski-bazirane multimedijalne poslove i GPGPU računarstvo koje će pomoći u postizanju novih nivoa radne efikasnosti data centara. AMD će takođe demonstrirati i rad “Berlin.” APU-ova sa softverom baziranim na OpenCL™-u i OpenGL-u.

“Kako se serveri sve više prilagođavaju novim i evoluiranim poslovima, od velikog značaja je da softverski ekosistem podrži zahteve ovih novih poslova,” kaže Sureš Gopalakrišnan (Suresh Gopalakrishnan), korporativni potpredsednik i generalni menadžer Serverske Poslovne Jedinice, u AMD-u. “Mi aktivno sarađujemo sa širokim nizom partnera u data centara softverskoj zajednici, koji na tržište donose softversku infrastrukturu za besprekorno uključivanje x86 APU baziranih servera.”

AMD je osnivački član HSA Foundacije, organizacije posvećene stvaranju robusnog ekosistema za podršku APU tehnologijama. Za više informacija molimo vas da danas ili sutra posetite AMD-ov štand 621 na Red Hat Samitu gde će biti izloženi HP Moonshot M700 Kertridže bazirani na AMD Opteron™ X-Serije X2150 APU procesoru, novom druge generacije AMD Opteron™ X-Serije “Berlin” APU procesoru, i AMD SM15000 serveri kao i tehnologije drugih partnera.

Leave a Reply