Hardware

AMD predstavio novu AM1 platformu

Nova AM1 platforma donosi „Graphics Core Next“ (GCN) grafiku za AMD Athlon i AMD Sempron APU-bazirane proizvode i omogućava kreiranje novih energetski-efikasnih i sposobnostima-bogatih kompaktnih PC računara.

 AMD je danas objavio uvođenje svoje AM1 platforme koja AMD četvoro-jezgarne i dvo-jezgarne „Kabini“ APU-ove donosi u kanal komponenti za proizvođače sistema. U kombinaciji sa matičnim pločama vodećih proizvođača, nova AM1 platforma donosi višestruko nagrađivanu „Graphics Core Next“ (GCN) arhitekturu i AMD „Jaguar“  CPU jezgra, i nosi AMD Athlon™ i AMD Sempron™ APU brendove. Ovo će stvoriti ekosistem fleksibilnih i nadogradivih platformi po privlačnim cenama, sa podrškom za USB 3.0 i SATA 6GB/s na microATX i miniITX matičnim pločama omogućiće kreiranje elegantnih i energetski efikasnih kompaktnih PC računara. Pojava „Kabini“-baziranih desktop računara i komponenti u prodavnicama širom sveta planirana je za 9. april.

amd-am1

“ AMD nastavlja sa liderstvom u našim APU tehnologijama predstavljanjem AM1 platforme sa „Ugradivim Kabini-em“, APU-om dizajniranim za mejnstrim tržište,” rekao je Bernd Lajenhard (Bernd Lienhard), korporativni potpredsednik i generalni menadžer Klijentske Poslovne Jedinice, AMD-a. “AM1 platforma nam daje izuzetnu priliku da pružimo okruženje fleksibilne infrastrukture, koja pruža veliki broj opcija kupcima i proizvođačima sistema koji tragaju za nadogradivim rešenjem upakovanim u izuzetno pristupačnu formu.”

„Ugradivi Kabini“, većem delu mejnstrim tržišta i tržišta u razvoju koja tragaju za izvanrednim odnosom cene i performansi uz nisku potrošnju energije, omogućava izuzetnu produktivnost, pretraživanje interneta i računarsku akceleraciju.

AMD AM1 platforma mejnstrim tržištu pruža izbalansirane računarske sposobnosti sa podrškom za DirectX® 11.2 i Windows 8.1. Pored toga, proizvođači matičnih ploča, uključujući ASRock, ASUS, BIOSTAR, ECS, Gigabyte i MSI su spremne da isporuči niz desktop matičnih ploča naredne generacije zasnovanih na FS1b podnožju. Ove matične ploče namenjene AMD Athlon i Sempron-serije APU-ovima za AM1 platformu će podržavati najnoviju specifikaciju za USB 3.0 i SATA  6GB/s. Za više informacija o AMD-ovim partnerima za matične ploče, molimo vas posetite:

Leave a Reply