Hardware

AMD pružio podršku za Mantle grafički API u igri “Sid Meier’s Civilization: Beyond Earth”

Danas je, AMD  najavio novo tehnološko partnerstvo sa kompanijom 2K Games kojim će se obezbediti podrška za Mantle grafički API u igri Sid Meier’s Civilization®: Beyond Earth™, zavaljaće čemu će se uvećanja performansi i unaprediti kvaliteta slike svim kupcima AMD Radeon™ grafike.

Mantle je grafički API “niskog-kašnjenja” kojim se unapređuju performanse u igrama tako što se: na bolji način iskorišćavaju više-jezagarni CPU-ovi, optimizuje izvršavanje koda igara, gotovo u potpunosti eliminišu softverska uska grla i kojim se GPU resursi iskorišćavaju na neverovatno efikasan način.

sid-meier-beyond-earth

“Mantle grafički API je prvi i za sada jedini dokazan API “niskog-kašnjenja” dostupan programerima i igračima,” kaže Riči Korpus (Ritche Corpus),direktor ISV igranja alijansi, u AMD-u. “Performanse takvog API-a mogu biti ogromne, pogotovo u igrama sa velikim brojem jedinica na ekranu. Mi smo izuzetno ponosni na saradnju sa 2K Games-om na razvoju igre Sid Meier’s Civilization: Beyond Earth i implementaciji ovih prednosti u tako voljenoj franšizi.”

Sid Meier’s Civilization: Beyond Earth je novi naučno fantastični deo višestruko nagrađivane Civilization franšize koji igrača šalje u svemirsku ekspediciju predvođenja svog naroda ka novim granicama istraživanja i kolonizacije tuđinskih planeta, i postavljanje novog kursa za čovečanstvo.

Po prvi put, igraći će voditi frakcije podeljene kulturološkim različitostima i razvijaće svoje nove civilizacije na način koji oslikava njihovu odabranu sudbinu. Igrači će doživeti niz novih igračkih mogućnosti, uključujući nelinearni tehnološki razvoj, dublju kastomizaciju njihovih odabranih frakcija, i potpuno tuđinske svetove koji će promeniti sam identitet svake od frakcija bazirano na izborima koje načine.

“Sid Meier’s Civilization franšiza je već dugo vremena prepoznatljiva po svom zaraznom načinu igranja i svojim naprednim tehnološkim sposobnostima,” kaže Stiven Mejer (Steve Meyer), direktor razvoja softvera, u Firaxis Games-u. “Naša saradnja sa AMD-om na unapređenju igre Sid Meier’s Civilization: Beyond Earth pomoću Mantle grafičkog API-a osigurava tu reputaciju i za novo poglavlje u Civilization franšizi.”

Pored podrške za Mantle grafički API, Sid Meier’s Civilization: Beyond Earth će takođe podržavati i AMD CrossFire™ tehnologiju kako bi pružila performanse neophodne za Ultra HD rezolucije, a takođe će podržavati i AMD Eyefinity tehnologiju za panoramsko igranje na i do šest displeja istovremeno povezanih na jednu AMD Radeon™ grafičku karticu.

Leave a Reply