Hardware

AMD Radeon HD 7850 procesor čak i u medicinskim skenerima

AMD  je danas objavio da AMD Ugradni Radeon™ HD7850 GPU pruža najnaprednije performanse za Analogic BK Ultrasound, bk3000™  ultrazvučnom sistemu. Analogic je lider u razvoju tehnoloških rešenja za zdravstvo i sigurnosne sisteme kojima se unapređuje zdravstvena zaštita i spašavaju životi.

„AMD Ugradni Radeon HD 7850 GPU zajedno sa OpenCL™ standardom čini moćnu i efikasnu kombinaciju,“ kaže Kameron Sven (Cameron Swen), marketing menadžer segmenta medicinske primene, AMD Ugradnih Rešenja. „Ovo je još jedan dokaz AMD-ove posvećenosti segmentu zdravstvene zaštite putem svojih tehnologija koje omogućavaju jasnu i detaljnu vizuelizaciju medicinskih snimaka i drugih naprednih grafički-pokretanih sposobnosti, koje doktorima pomažu da pruže unapređenu negu svojim pacijentima.“

Analogic koristi OpenCL standard kako bi imao pristup naprednim GPU sposobnostima za računarstvo u generalne-svrhe čija je poznata skraćenica „GPGPU“, i koji pruža izuzetne performanse i nižu cenu sistema, i takođe smanjenje troškova razvoja na svim platformskim nivoima. Kao rezultat korišćenja AMD GPU tehnologije, Analogic postiže unapređenje od tri puta više dostupnih informacija na svakom ultrazvučnom snimku i smanjenje vremena od momenta snimanja do momenta prikazivanja. Tradicionalni FPGA-ovi DSP-ovi kreiraju fiksnu, nefleksibilnu implementaciju koja zahteva specijalan softver za određeni hardver. Prelaskom na softverski bazirano rešenje koje koristi OpenCL omogućava dodatno smanjenje troškova razvoja i pruža dugotrajnu isplativost s obzirom da se isti softver može koristiti na celokupnoj liniji proizvoda i kroz sve generacijske promene.

„Za nas je najvažniji cilj prilikom dizajniranja bio da implementiramo platformu koja pruža izuzetne performanse,“ kaže  Žak Kjumens (Jacques Coumans), glavni naučnik i direktor marketinga, u  Analogic-u. „Nakon pregleda svih dostupnih rešenja, odabrali smo AMD Ugradni Radeon HD 7850 GPU zbog njegovih odličnih kvaliteta i skalabilnosti. bk3000 ultrazvučni sistem, pokretan AMD ugradnom grafikom, puža izuzetnu brzinu i visok kvalitet snimaka, što lekarima omogućava da dublje identifikuju anatomiju i dinamičke tokove kod problematičnih pacijenata.”

 

AMD Ugradni Radeon HD 7850 je baziran na AMD-ovoj višestruko-nagrađivanoj „Graphics Core Next“ (GCN) arhitekturi kako bi se unapredio vizuelni kvalitet i sposobnosti paralelnog izračunavanja u ugradnim sistemima. Pored ultrazvuka, neke druge primene GPGPU-a uključuju neke od najkompleksnijih paralelizovanih aplikacija kao što su aplikacije za mapiranje terena i predviđanje vremenske prognoze, prepoznavanja lica i pokreta, i biometrička i DNK.

Novi Analogic bk3000 ultrazvučni sistem je namenjen urologiji, hirurgiji, opštem snimanju u medicini, i procedurama-vođenoj primeni, a komercijalno je dostupan na ključnim tržištima širom sveta.

Leave a Reply