Hardware

AMD Radeon R9 270 za novo iskustvo igranja u 1080p rezoluciji

AMD  je danas lansirao AMD Radeon R9 270 grafičku karticu, najnovijeg člana višestruko-nagrađivane AMD Radeon™ R9 Serije GPU-ova, impresivne familije GPU-ova koja kreira novu eru u PC igranju. AMD Radeon™ R9 270 GPU se pridružujeAMD Radeon™ R9 270X, R9 280X, R9 290 i R9 290X grafičkim karticama, dizajniranim za igrače entuzijaste koji očekuju hardver naredne-generacije koji je sposoban da pomeri granice realizma i performansi.

“AMD Radeon R9 270 GPU nastavlja AMD-ovu tradiciju pružanja performansi vrhunske-klase i podrške za više-monitora po neverovatnoj ceni,” kaže Met Skiner (Matt Skynner), korporativni potpredsednik i generalni menadžer Grafičke Poslovne Jedinice AMD-a. “Uz „Mantle“, sa AMD Radeon R7 i R9 Serije grafičkim karticama, izuzetne performanse i ultimativno igračko iskustvo su sinonimi. Još jednom, AMD je dokazao da je Radeon™ igranje.”

AMD-Radeon-R9-270X

Bazirane na AMD-ovoj višestruko nagrađivanoj Graphics Core Next (GCN) arhitekturi, AMD Radeon R9 270 grafičke kartice takođe podržavaju i „Mantle“, industrijski-priznatu tehnologiju razvijenu od strane AMD-a kako bi se današnjim vodećim proizvođačima video igara pružila prilika da u potpunosti iskoriste snagu GNC-pokretanih jezgara i u PC računarima i igračkim konzolama.  „Mantle“ pruža unapređeni proces razvoja, i igre koje podržavaju „Mantle“ će biti sposobne da na prirodan način komuniciraju sa GCN arhitekturom, te će tako imati hardversku  optimizaciju koja otključava revolucionarne performanse i kvalitet slike.

AMD Radeon R9 270 grafičke kartice su idealne za igrače koji žele da igraju najnovije igre u 1080p rezoluciji sa najvišim postavkama detalja. Jedan strujni konektor i 150W TDP potrošnje takođe ih čine idealnim za korisnike sa dugim ciklusom nadogradnje koji žele da unaprede performanse i produže radni vek svoje trenutne igračke opreme.

 

Dodatne karakteristike AMD Radeon R9 270 grafičkih kartica uključuju:

  • ·         1,280 stream procesorskih jedinica
  • ·         I do 925MHz radnog takta GPU-a
  • ·         4GB GDDR5 memorije
  • ·         I do 1.4 GHz (5.6GHz efektivno) radnog takta memorije
  • ·         179.2 GB/s (maksimalnog) memoriskog protoka
  • ·         2.69 TFLOPS računarske snage u jednostrukoj preciznosti
  • ·         Podrška za DirectX® 11.2, OpenGL 4.3 i „Mantle“ API

Leave a Reply