Hardware

AMD Radeon R9 295X2 – najbrža grafička kartica na svetu!

AMD Radeon R9 295X2 grafička kartica, dizajnirana je za ultimativne brzine i performanse, i omogućava 4K igranje na maksimalnim podešavanjima za ekstremno PC igračko iskustvo.

AMD je danas lansirao najbržu i najmoćniju grafičku karticu na svetu, AMD Radeon R9 295X2, dizajniran je za ultra-entuzijaste na samom vrhu PC igranja. Objedinjujući dva AMD Radeon R9 Series GPU-a na jednoj grafičkoj kartici, AMD Radeon R9 295X2 pokreće današnje i buduće igre na maksimalnim podešavanjima i u 4K rezoluciji.

AMD je ogromno zadovoljstvo što lansira AMD Radeon R9 295X2 grafičku karticu, izgrađenu na sitoj višestruko nagrađivanoj „Graphics Core Next“ (GCN) arhitekturi koja pokreće igračku industiju,” kaže Met Skiner (Matt Skynner),korporativni potpredsednik i generalni menadžer, Grafičke Poslovne Jedinice, u ADM-u. “Ova šampionska dual-GPU grafička kartica će pružiti vodeće u industriji audio i vizuelno zaprepašćujuće 4K igranje, još jednom dokazujući da Radeon™ znači igranje.

AMD-Radeon-R9-295X2

Predstavljajući prvi put u industriji, AMD Radeon R9 295X2 grafička kartica dolazi opremljena sa naprednim, zatvorenim, i jednostavnim za održavanjem, fabrički sklopljenim tečnim rashladnim sistemom.

Razvijenim u saradnji sa Asetek-om, vodećim proizvođačem i dizajnerom PC rešenja za tečno hlađenje, tako da odmah po vađenju iz kutije korisnici mogu da očekuju niske radne temperature, tih rad i konzistentne performanse njihove AMD Radeon R9 295X2 grafičke.

Asetek je ponosan što sarađuje sa AMD-om na pružanju izvanrednog rashladnog rešenja za istinski najnapredniju i revolucionarnu grafičku karticu,” kaže Andre Eriksen, CEO i osnivač, Asetek-a. “Sa našim specijalno dizajniranim tečni rashladnim sistemom, AMD Radeon R9 295X2 grafička kartica pruža istinski moćne performanse.

Zahvaljujući svojoj Graphics Core Next (GCN) arhitekturi, AMD Radeon R9 295X2 grafička kartica nudi ultimativnu priliku da se doživi igranje visokih performansi sa Mantle-om. Sa Mantle-om, igrači imaju pristup trenutno jedinom na svetu API-em sa niskim kašnjenjem.

Novi nivo audio realističnosti omogućen je putem AMD TrueAudio tehnologije[4], koja donosi okružujući zvuk na bilo koje stereo slušalice. Sa posvećenim audio procesorom na GPU-ovima, AMD Radeon R9 295X2 grafička kartica pruža bogatije i daleko realističnije zvučno okruženje za nenadmašan PC igrački doživljaj.
Pored zvuka, AMD Radeon R9 295X2 grafička kartica postavlja novu lestvicu za vizuelnom iskustvu u današnjim i budućim PC igračkim naslovima, sa besprekornim radom u visokim rezolucijama, multi-monitorskih konfiguracija putem AMD Eyefinity tehnologije.

AMD Radeon R9 295X2 grafičke kartice biće dostupne kasnije tokom ovog meseca sa početnom cenom od $1499 USD i €1099 (ne uključujući PDV).

Leave a Reply