Hardware

AMD udružen sa Creative Assembly-jem donosi izvanrednu igru “Alien: Isolation”

AMD (NYSE: AMD) je danas objavio novo tehnološko partnerstvo sa Creative Assembly-jem, studijom koji stoji iza veoma iščekivane igre “Alien: Isolation™”. Razvijena u okviru AMD Gaming Evolved programa, “Alien: Isolation” je u potpunosti optimizovana za vrhunsko PC igračko iskustvo, uključujući potpunu podršku za: AMD Eyefinity tehnologiju, 4K UltraHD, AMD CrossFire™ multi-GPU tehnologiju, i širok niz DirectX® 11 efekata prilagođenih za Graphics Core Next arhitekturu novijih AMD Radeon™ GPU-ova i AMD Akcelerisanih Procesorskih Jedinica.

“AMD Gaming Evolved program je posvećen stvaranju igara PC koje izgledaju sjajno i koje rade veoma dobro,” kaže Ričard Korpus (Ritche Corpus), direktor ISV Igranja i Alijansi, u AMD-u. “Sarađujući sa istinski talentovanim razvojnim studijima poput Creative Assembly-a, mi tu posvećenost materijalizujemo kroz zabavne i predivne igre kao što je ‘Alien: Isolation,‘ koje PC igračima pružaju vrhunske tehnologije koje oni i zaslužuju.”

Igrači će otkriti pravo značenje straha u igri „Alien: Idsolation“, preživljavajućem hororu sa atmosferom konstantnog straha i smrtne opasnosti. Petnaest godina posle događaja iz filma „Osmi Putnik (AlienTM)“, Amanda, ćerka od Elen Ripli (Ellen Ripley) nalazi se u očajničkoj borbi za preživljavanje tokom misije otkrivanja istine vezane za nestanak njene majke. U ulozi Amande, igrač će prolaziti kroz svet sve veće nestabilnosti i biće sa svih strana suočen panikom, očajnom populacijom i nepredvidljivim, nemilosrdnim tuđinom. Nemoćni i nespremni, igrači će morati sakupljati resurse, improvizovati rešenja i koristiti svoju snalažljivost, ne samo da izvrše svoju misiju, već smo i da prežive.

“‘Alien: Isolation je igra koja igrače uranja u zastrašujuću atmosferu vrebanja,” kaže Klajv Greton (Clive Gratton), Vodeći Programer, u Creative Assembly-u. “Vizuelno iskustvo igra tako fundamentalnu ulogu u opštem „doživljaju“ igre da smo uložili dodatni napor da bi smo napravili sopstveni endžin koji u potpunosti iskazuje naču umetničku viziju. AMD nam je velikodušno pomogao u prilagođavanju tog endžina za PC radom na mnogim efektima, kao što su contact-hardening senke, računarski-bazirane čestice, HDAO i DirectX 11 teselacija. Podrška za tehnologije kao što su AMD Eyefinity i CrossFire čine celokupno PC iskustvo još boljim!”
Igrači koji žele da isprobaju grafički bogata i zastrašujuće okruženja igre „Alien: Isolation“ mogu obezbediti besplatnu kopiju kupovinom podobnih AMD Radeon™ R9 Serije grafičkih kartica u porodavnicama koje učestvuju u Never Settle: Space Edition promotivnom programu koji počinje 2. septembra 2014.

Leave a Reply