Hardware · Notebook-Netbook

AMILO Mini – prenosni računar visokih performansi i velike snage

Fujitsu Siemens Computers predstavlja „AMILO Mini“ na ovogodišnjem sajmu potrošačke elektronike IFA u Berlinu

Fujitsu Siemens Computers danas zvanično predstavlja svoj najavljivan ultraprenosivi model iz serije prenosivih računara namenjenih širokoj upotrebi: AMILO Mini Ui 3520. AMILO Mini, dimenzija manjih od standardne fascikle (32.2 x 17.5 cm), lako staje i u džep, a procesor „Intel Atom N270“ obezbeđuje mu veliku procesorsku snagu – dok autonoman rad „na baterije“ može da traje i do četiri sata.

Izmenljive maske, dostupne u pet boja, omogućavaju vam da mu promenite izgled kada god poželite. Korišćenjem transparentnih maski, kreativne osobe mogu da personalizuju računar sopstvenim fotografijama.

Na ovom mini prenosivom računaru instaliran je „Microsoft Windows XP Home Edition“ operativni sistem, dolazi u verzijama sa kapacitetom tvrdog diska od 60 i 80 GB, dok će u decembru biti dostupna i verzija sa diskom kapaciteta 120GB. Računar će u maloprodaji biti od oktobra ove godine.

AMILO Mini je odlično rešenje za ljude koji žive u pokretu. Mat ekran dijagonale 8.9 inča (22,6 cm) i samo kilogram težine, omogućavaju da se na svežem vazduhu dopisujete sa prijateljima ili krstarite Internetom zahvaljujući integrisanoj bežičnoj tehnologiji povezivanja WLAN, kao i podršci za UMTS tehnologiju preko priključka za express karticu, 3G i Bluetooth tehnologije preko USB priključaka. Mikrofoni i web-kamera rezolucije 1.3 megapiksela daju nesvakidašnji kvalitet zvuka i slike a svoju „čet“ komunikaciju možete dodatno da oživite uz pomoć instaliranog softvera „YouCam“ kompanije Cyberlink.

Korišćenjem ovog rešenja možete da iznenadite prijatelje zabavnim 3D efektima ili upotrebite „morfing“ alat za pretapanje slika da ih zasmejete sopstvenim zabavnim slikama.

Slike jednostavno mogu da se prebace sa digitalnih fotoaparata na AMILO Mini korišćenjem ugrađenog čitača četiri različita tipa kartica, da se tako jednostavno „popnu“ na Internet ili konačno – da se odštampaju i iskoriste kao nova maska za kućište!

Više informacija o računaru

Leave a Reply