Hardware · PC računari

APC izbacio novu seriju UPS uređaja

APC je na IT tržište izbacio potpuno novu seriju UPS-ova koji će da prošire ponudu UPS-ova iz poznate RS serije ( BR500I, BR800I, BR1000I, BR1500I ), a koji su jedan korak ispred, kako po preformansama , tako i po funkcionalnošću .

Konkretno se radi o dva nova modela pod nazivom : BR1200LCDI i BR1500LCDI . I dalje se radi o Back-UPS seriji sa AVR-om ( automatska regulacija napona na izlazu) ali koja je unapređena u smislu praćenja svih važnih zbivanja u radu putem veoma jednostavnog ( „ user friendly” ) manipulisanja tasterima na prednjoj strani uređaja, pri čemu se sva zbivanja mogu pratiti direktno na ugrađenom LCD display-u koji se takođe nalazi na prednjoj strani.

Naravno , i dalje postoji mogućnost nadzirnja i upravaljnja radom UPS-a putem računara, odnosno klasične i od ranije poznatog načina komunikacije između računara i UPS-a – putem komunikacionog kabla, koji je, kao i kod ranijih modela USB tipa. Uz oba modela se standardno isporučuju : 2 kabla za napajanje uređaja ( C13/C14), CD sa komunikacionim software-om između računara, telefonski kabl i USB kabl .

Kao i kod ostalih UPS-ova iz serije RS, novi modeli su takođe namenjeni „small office/ home office“ korisinicima, koji nemaju prevelike zahteve u smislu udaljene komunikacije, odnosno nadzora UPS-a, a u pogledu zaštite i autonomije računara i raznih periferija ( izuzetak su laserski štampači) ova rešenja su i više nego odgovarajuća u svakom pogledu.
Nadamo se da će nova serija svakako opravdati svoje postojanje, a što se dostupnosti oba modela tiče – biće dostupni već polovinom oktobra ove godine ( kod nas ). Po pitanju cena, poređenja radi, oba UPS-a bi trebalo da budu neznatno skuplja od npr. BR1000I i BR1500I modela, što je praktično i nebitno , pošto su ovi novi modeli jedan osetan korak napred u odnosu na „stariju“ seriju .

Leave a Reply