Hardware · Notebook-Netbook

Apple će prodati 28 miliona iPada iduće godine?

Analitičari predviđaju da će naredne godine Apple prodati oko 28 miliona iPada, a ističu da će uređaj kupcima za Božić biti obavezni deo kupovine. Analitičar J. Um Maynard iz UBS-a rekao je da od početka prodaje u aprilu iPad ne pokazuje znakove usporavanja i da su ove prognoze prodaje u 2011. “pesimistični”. On predviđa nastavak rasta prodaje zbog poslednjih dodataka za iPhone i iPod.

“Kompanija će tokom praznika imati ogromnu potražnju za svojim uređajima. Uprkos teškoj ekonomskoj situaciji, korisnici su spremni da plate za inovacije”, rekao je Maynard.

Sa ovakvim prognozama slaže se i Dan Cryan, analitičar u Screen Digestu. Cryan je istakao da će naredni Božić biti praznik za iPad, prenosi “The Independent”. “Tableti su na tržištu već neko vreme, ali je u prvom kvartalu iPad postigao više nego svi ostali u poslednje tri godine“, rekao je Cryan. Do sada je “Apple” prodao 3,27 miliona iPada.

Pre predstavljanja iPada, postavljeno je pitanje da li će se takav uređaj svideti korisnicima. Rezultati prodaje odagnali su svaku sumnju. Cryan je rekao da kupci vole iPad jer je neverovatno privlačan i lep uređaj, te vrlo jednostavan za korišćenje. Istakao je marketinšku magiju “Applea” koja je takođe pospešila prodaju. (Seebiz)

Leave a Reply