Hardware · Notebook-Netbook

Apple iPad 2

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare i medije u San Francisku kompanija Apple predstavila je pompezno najavljuvanu drugu verziju svog popularnog tablet računara iPad 2. Uprkos najavama nekih medija da je Steve Jobs gotovo na samrti, on je lično iako bolestan predstavio novi iPad 2.

iPad 2 ne dosno revoluciju već samo unapređuje prethodnu platformu u smislu dvojezgrenog procesoar, navodno 9 puta brži grafički čip, prednju i zadnju kamera za video razgovore i snimanje videa (u rezoluciji 720p) i fotografija, HDMI izlaz i akcelerometar.

Sve navedeno je smešteno u tanje kućište koje je debljine 8,8 milimetara što je značajno smanjenje sa prvobitnih 13,4 mm pa ča i tanje od iPhonea 4. Ali uprkos tanjem kućištu, baterija, bar kako tvrde u Apple-u, ponovo traje oko 10 sati.

Za razliku od prvog modela iPad 2 dolazi u dve boje, crnoj i beloj, ali cena je ostala identična kao i pre: najjeftiniji iPad 2, sa 16 GB memorije i WiFi povezivošću, košta 499 dolara, a najskuplja varijanta, sa 64 GB memorije te WiFi i 3G povezivošću, košta 829 dolara.

Još jedna zanimljivost zapravo nije deo samog iPada 2: reč je o dodatku nazvanom Smart Cover, multifunkcionalnoj futroli koja može prekrivati prednju stranu uređaja (a automatski se pozicionira uz pomoć ugrađenih magneta) ili poslužiti kao stalak, te dolazi u više boja.

Leave a Reply