Hardware

Apple unapredio MacBook

Apple MacBook

Brži Intel Core 2 duo procesori, 1GB memorije i veći hard diskovi u celoj liniji

Apple MacBook, popularni prenosni računari će biti unapredjeni sa bržim Intel Core 2 Duo procesorima, 1GB memorije i većim hard diskovima u svakom modelu. MacBook je tanak samo 2,54 cm (1 inč), u sebi ima 802.11n wireless mrežu koja je do pet puta poboljšana u odnosu na 802.11g. Svaki MacBook sadrži ugradjenu iSight video kameru spremnu za video konferencije u pokretu, Apple-ov MagSafe, magnetni strujni priključak koji obezbedjuje sigurnost pri slučajnom pomeranju i iLife ‘06, Apple-ov nagradjeni paket za aplikacijama koje omogućavaju svakom korisniku besprekorno lak digitalni način života.

MacBook postiže veliki uspeh kod kupaca, a to je jedan od razloga što prodaja Mac-a raste tri puta brže od prodaje PC-a,“ izjavio je Philip Schiller, Apple-ov stariji potpredsednik Worldwide Product Marketinga. „Novi MacBook je brži, ima još više memorije i prostora za skladištenje podataka i idealan je prenosni računar za naše sve veće kolekcije digitalne muzike, fotografija i filmova.

S predivnim 13-inčnim sjajnim širokim zaslonom, MacBook dolazi u tri modela: sjajno beli 2.0 GHz i 2.16 GHz MacBook modeli, i moćni crni 2.16 GHz MacBook model. MacBook ima ugrađenu iSight video kameru za video razgovore s prijateljima ili porodicom u pokretu, koristeći iChat AV, snimanje video podcasta ili iMovie filmova, uz pomoć iLife ‘06, odnosno za fotografisanje zabavnih fotografija s Photo Booth-om. Oblikovan za mobilni način života, MacBook ima Appleov MagSafe magnetni strujni priključak koji magnetski povezuje kabl za napajanje s MacBookom i sam se otkači od računara čim se zategne (zapne za njega) te posljednju generaciju 802.11n bežičnog umrežavanja koje je do pet puta brže i ima dvostruko veći doseg od 802.11g verzije.

Lagano aluminijsko kućište MacBook Pro računara tanko je samo 2,5 centimetra, a u ponudi su tri modela: 2.2 GHz i 2.4 GHz 15-inčni modeli i 2.4 GHz 17-inčni model. Novi 15-inčni modeli uključuju posve novi energetski ekran s LED-pozadinskim osvjetljenjem i prvi su Apple-ovi prenosna računari u prelasku na LED pozadinsko osvetljenje, što je rezultat velikog truda kompanije da eliminiša korišćenje žive u svojim proizvodima. 17-inčni model sada nudi novi opcionalni ekran rezolucije 1920×1200, koji omogućava više od 30% veću površinu od standardne rezolucije 1680×1050.

Dizajniran za profesionalce u pokretu, MacBook Pro ima ugrađenu iSight video kameru za video konferencije u pokretu, Apple-ov MagSafe magnetni strujni priključak koji magnetski povezuje kabl za napajanje s MacBook-om i otkači se od računara čim se zategne te posljednju generaciju 802.11n bežičnog umrežavanja koje je do pet puta brže i ima dvostruko veći doseg od 802.11g verzije. Svaki novi MacBook sada uključuje ugrađen 10/100/1000 BASE-T Gigabit Ethernet za umrežavanje velikom brzinom, ugrađen Bluetooth 2.0 + EDR (Enhanced Data Rate), FireWire 800 i FireWire 400 port, tastaturu s pozadinskim osvetljenjem, ExpressCard/34 utor za karticu za PROŠIRENJA, poput 3G bežičnog umrežavanja i DVI video izlaza za spajanje na 30-inčni Apple-ov Cinema HD ekran.

MacBook uključuje i iLife ‘06, novu generaciju Apple-ovog nagrađivanog skupa aplikacija koji sadrži iPhoto, iMovie HD, iDVD, GarageBand i iWeb. MacBook Pro dolazi s posljednjom verzijom najnaprednijeg operativnog sastava na svetu, Mac OS X verzija 10.4.9 Tiger, uključujući Safari, Mail, iCal, iChat AV, Front Row i Photo Booth.

Cene i mogućnost nabavke a srpskom tržištu biće uskoro objavljeni.

Leave a Reply