Hardware

Apple unapređuje Mac mini

Kompanija Apple® je danas predstavila unapređenu verziju Mac® mini računara sa najnovijim tehnologijama i novom, nižom početnom cenom, što čini Apple-ov najpovoljniji Mac još boljom vrednošću za uložen novac. Mac mini sada objedinjuje Intel Core procesor četvrte generacije, integrisanu grafiku koja je do 90 procenata brža, 802.11ac WiFi, Thunderbolt 2 i još uvek je najefikasniji desktop računar na svetu.

“Ljudi jednostavno vole Mac mini. To je odličan prvi Mac računar, sjajan dodatak za vašu kućnu mrežu, a novi Mac mini je odlično unapređen ako se u obzir uzme njegov neverovatno kompaktan dizajn”, izjavio je Filip Šiler, stariji potpredsednik Worldwide Marketing odeljenja u kompaniji Apple. “Sa najmodernijim CPU i grafičkim procesorima, bržim WiFi i dva Thunderbolt 2 porta, OS X Yosemite operativnim sistemom i početnom cenom od svega 499 dolara, novi Mac mini je najbolja kupovina ikad”.

Mac mini_2

Novi Mac mini pruža novi nivo grafičkih performansi, proširenja i konektivnosti. Novi integrisani Intel HD Graphics 5000 i Intel Iris Graphics pružaju do 90 procenata više grafičke performanse u odnosu na prethodnu generaciju. Mac mini sada stiže sa dva Thunderbolt 2 porta, od kojih svaki isporučuje do 20Gbps protoka, kao i WiFi po standardu sledeće generacije – 802.11ac, koji je do tri puta brži kada je povezan sa 802.11ac bežičnim ruterom. Mac mini i dalje predstavlja najefikasniji desktop računar na svetu, po specifikaciji nadmašujući Energy Star 6.1 zahteve za čak sedam puta dok troši svega 6 vati struje dok je u stanju mirovanja.

Svaki novi Mac računar stiže sa OS® X Yosemite, moćnom novom verzijom OS X® operativnog sistema, redizajniranom i osveženom novim, svežim i modernim izgledom, novim moćnim aplikacijama i neverovatnim Continuity mogućnostima koje čine rad sa vašim Mac računarima i iOS uređajima tečnijim nego ikad do sada.

Mac mini_1

iMovie®, GarageBand® i paket programa iWork® stižu kao besplatan dodatak uz svaki novi Mac računar. iMovie vam omogućava da lako kreirate predivne filmove, dok ćete uz GarageBand komponovati muziku i na jednostavniji način učiti da svirate klavir ili gitaru.Aplikacije unutar iWork paketa, Pages®, Numbers® and Keynote® namenjene su za produktivnost na poslu i u njima ćete veoma lako praviti i editovati i deliti vaše tekst dokumente, tabele i prezentacije. iWork stiže sa potpuno redizajniranim interfejsom, podrškom za iCloud Drive℠, a tu je i ogroman broj novih funkcija, uključujući i novi sistem za pregled komentara u aplikaciji Pages. iWork for iCloud® beta vam omogućava da kreirate dokumente na iPad® uređaju, editujete ga na vašem Mac računaru, a onda ga podelite sa vašim saradnicima, čak i ako oni koriste PC.

Leave a Reply