Hardware · Notebook-Netbook

ASUS Bamboo laptop računari sa kućištem od bambusa

ASUS je predstavio nove ekskluzivne prenosne računare sa kućištem izrađenim od bambusovog drveta. Ekskluzivna serija spada u fashion klasu, ali je ujedno i moderno vrlo “green”

ASUS mnogo pažnje pridaje zaštiti životne okoline, pa je tako kod izrade notebooka još od 2002. primenjuje današnje RoHS i WEEE standarde, koji su aktuelni unazad dve godine. Nova Bamboo serija dodatno pomera ekološke standarde, ali i komfor rada. Super Hybrid Engine kroz uštedu energije smanjuje godišnje emisiju za 12,3 kg CO2 po računaru.

Materijala za kućište sigunro neće nestati, jer bambusovo drvo raste sa rekordnih 60 cm za samo jedan dan. Osim toga, bambusova šuma se sama obnavlja, nije potrebno naknadno pošumljavanje, pa je bambus idealno drvo za izradu bilo kog proizvoda pa i računara.

Nijedna vrsta plastike ili hladanog metala ne mogu da daju tako topli i fini osećaj pod prstima kao što ga daje kućište Bamboo serije. O privlačenju pažnje ne trebamo nida  govorimo: niko to ne radi bolje, pa je Bamboo i pravi modni iskorak. Uz to je i neverovatno čvrst, na novu najboljih metalnih prenosnih računara kojima je kućište izrađeno uz dodatke magnezijuma ili titanijuma.

Bamboo računari izrađuju se u dve varijante:  sa ekrani ma dijagonale 12,1″, i manji 11,1″ modeli. Masa im je 1,57 kg odnodno 1,25 kg, a svi koriste najnovije Intelove Core 2 Duo procesore.

Leave a Reply