Hardware

ASUS zaokružio COMPUTEX 2009 inspirativnim porukama o inovacijama

Prikazana U serija laptopova, Eee PC™ Seashell i osvajači “Najbolji izbor COMPUTEX-a 2009”, G51 laptop, Eee NAS i Garmin-Asus nüvifone G60 nose ASUS-ovo obećanje da “Nastavljaju sa inovacijama”

ASUS je otvorio COMPUTEX 2009 konferencijom za štampu nazvanom “Inovacije za inspirativnu budućnost”, a sada, poslednjeg dana najveće kompjuterske izložbe u Aziji, njihova inspirativna poruka o inovacijama zaista je ostala urezana u svest posetilaca i medija. Tokom pet dana, ASUS je prikazivao inovaciju za inovacijom, od ultratankih i veoma laganih, a moćnih laptopova U serije, do perolakih Eee PC™ Seashell ultraprenosnih Internet uređaja debljine tek 18 mm, koji prate linije i oblik prirodne elegancije morske školjke. ASUS-ova posvećenost inovacijama dominirala je i među dobitnicima nagrada “Najbolji izbor COMPUTEX-a 2009”, gde su tri proizvoda osvojila ovaj prestižan status, što je najveći broj nagrada koji je neka kompanija osvojila ove godine. Nagrađivani proizvodi su Republic of Gamers (ROG) G51 laptop, Eee NAS i Garmin-Asus nüvifone G60.

Ipak, ASUS-ovo najveće obećanje posvećenosti inovacijama stiglo je od predsednika ASUSTeK-a, Jonneya Shiha, koji je u interjvuu za BBC, objavljenom drugog dana COMPUTEX-a 2009, na pitanje zašto se ASUS, koji je izmislio koncept netbuka, ne plaši legije „plagijatora“ na tržištu, odgovorio da su se već navikli na to i da se samo treba još više okrenuti inovacijama.

ASUS nazvan ocem netbukova od strane BBC-a, predsednik kompanije obećao nastavak inovacija
U specijalnom izveštaju BBC-a emitovanom 3. juna, ASUS je naveden kao kompanija koja je napravila prvi netbuk na svetu. “ASUS je izmislio netbukove”, kaže BBC, “jedine zaista revolucionarne gedžete modernog računarstva”. Kada je upitan kako kompanija ostaje hladnokrvna i pored rastućeg broja „klonova“ na tržištu, predsednik Jonney Shih iz ASUSTeK-a rekao je da je „duša ASUS-a koncept konstantnih inovacija, i da su se već odavno navikli na konkurenciju. Treba samo nastaviti sa inovacijama“. G. Shih je naveo novi Eee PC™ Seashell kao tipičan rezultat ASUS-ovih inovativnih koncepata, opisujući ga kao uređaj sa savršenim balansom lepote, performansi i dugog trajanja baterije.

ASUS dobio najveći broj nagrada “Najbolji izbor COMPUTEX-a 2009”
Tri ASUS-ova proizvoda – ROG G51 laptop, Eee NAS i Garmin-Asus nüvifone G60* – osvojili su nagrade “Najbolji izbor COMPUTEX-a 2009”, čime je ova kompanija dobila najviše ovih nagrada od svih učesnika koje su nastupile ove godine.

“ASUS je uvek uzimao iskustva korisnika kao početnu tačku dizajna i inovacija. To je jedini način za postizanje prepoznatljivosti i uspeha na ovoj sceni”, rekao je g. Jonney Shih, predsednik ASUSTeK Computersa. “Nagrađivanje tri veoma različita proizvoda nagradama Najbolji izbor COMPUTEX-a 2009, gde je svaki dizajniran da ispuni drugačije potrebe, savršen je primer našeg pionirskog duha. U ASUS-u težimo da isporučimo rešenja koja korisnici žele, fokusirajući se na inovacije.”

ASUS U serija laptopova: Harmoničan balans izgleda i funkcionalnosti uzbudiće mnoga srca
ASUS U serija predstavlja vrhunac inovacija na polju laptopova. Na pitanje “izgled ili funkcionalnost?”, ona daje odgovor “zašto ne oboje?” – U serija je izvrsno dizajnirana, tanka i lagana, ali ne pravi nikakve kompromise u pogledu upotrebljivosti. Dizajn je inspirisan najtanjom, estetski najprijatnijom i najgracioznijom kreacijom prirode – leptorom – pa ivice podsećaju na krila leptira u letu.

Verovatno najbolja demonstracija ASUS-ovog brzog usvajanja novih tehnologija laptopova i njihovih implementacija na veoma kreativan način jesu novi ASUS UX30 laptopovi. Bazirani na Intelovim niskopotrošnim procesorima (“consumer ultra low voltage”) i sastavljeni od inovativnih materijala, UX30 modeli nude savršen balans tankoće, male mase i upotrebljivosti. Sa debljinom od svega šest milimetara, UX30 je ultimativno prenosivi laptop, i predstavlja još jedan blistavi uspeh u ASUS-ovoj slavnoj istoriji kompjuterskih prenosnika.

Eee PC™ Seashell: Bilo kuda sa stilom
ASUS je iskoristio jednu od najvećih lepota prirode – morsku školjku – i kombinovao je sa najboljim inovacijama današnjice, čime je nastao stilski najfunkcinonalniji Eee PC™ do sad. Sa masom od tek 1.1 kg, Eee PC™ Seashell je visoko prenosivi saputnik pomoću koga njegovi vlasnicii mogu surfovati internetom, gledati video klipove i biti u kontaktu sa svojim prijateljima i porodicom bilo gde – čak i na plaži.

Opremljen više nego dovoljnim desetoinčnim ekranom, ergonomski dizajniranom tastaturom, inteligentnim sistemom napajanja i intuitivnim touchpadom sa multi-touch unapređenjima, Eee PC™ Seashell korisnicima isporučuje najbolje moguće prenosno iskustvo, bez obzira kuda ih put nanese.

Leave a Reply