Hardware · PC računari

Asus Eee Box

Asus je predstavio elegantni, vrlo štedljiv i povoljni stoni računar koje će proširiti Eee brand definisan sa Eee notebookom

Eee prenosni računar je u nešto više od pola godine stvorio sasvim novu kategoriju minijaturnih računara. Ostvario je neočekivan uspeh: čak se i na razmaženom evropskom tržištu prodavao brže nego što ga je Asus uspevao proizvoditi, a i danas mu ne jenjava popularnost, usprkos sve brojnijim konkurentima.

Stoni Eee Box je vrlo pristupačan  računar, opremljen novim Intel Atom procesorom, zahvaljujući kom troši otprilike 90% manje struje od klasičnog PC računara. Ukoliko niste ekološki osvešteni, nije zanemarljiva ni ušteda u električnoj energiji. Ako PC radi prosečno 8 sati dnevno, stona konfiguracija će godišnje potrošiti 10 puta manje struje.

U radu je Eee Box gotovo bešuman: samo 26 dB(A) buke je nečujno i u sasvim tihom okruženju. Atom procesor radi na 1,6 GHz, RAM se kreće u rasponu od 512 MB do 2 GB, a možete birati između 80 GB do 250 GB kapaciteta prostora na 2.5″ diskovima. Operativni sistem može biti Windows XP i li Linux, a svi modeli imaju WiFi podršku, gigabitnu mrežu, DVI-D izlaz te čitač memorijskih kartica. Na tržišu očekuje se tokom sledećeg meseca.

Leave a Reply