Hardware · Notebook-Netbook

Asus Eee PC 1000HD stigao u Direct Link

Uživajte u visokom stepenu mobilnosti na Wi-Fi kompatibilnim bežičnim mrežama, koristeći mini notebook (netbook) kompanije ASUS Eee PC™ 1000HD je najnoviji model iz familije Eee PC (izgovara se “i-pi-si”), sa ekranom sjajnih boja i dijagonalom od 25,4 cm, tastaturom koja je 8% manja od klasične tastature koju srećemo kod notebook računara.

Njegova TFT matrica broji 1024 piksela po horizontali i 600 piksela po vertikali, što predstavlja pristojan ekranski prostor za udobno surfovanje Internetom, e-mail, tekstualne procesore i tabelarne kalkulatore.

Ovaj Eee PC™ poseduje klasičan hard disk za prenosne računare, ali poseduje i pretplatu na online servis Eee Storage koji donosi 20GB prostora na Internetu.

Pomoću ovog servisa lako je metodom “povuci i pusti” deliti datoteke sa drugim korisnicima u željenoj bezbednoj korisničkoj grupi. Sada možete da delite vaše datoteke sa porodicom i prijateljima, ma gde se oni nalazili, a nije važno da li ste vi povezani na Internet, ako ste već poslali vaše datoteke na vaš “internet disk”.

Za adekvatnu mobilnost osim univerzalne povezivosti, važni su i trajanje baterije (autonomija), dimenzije i masa. Eee PC je težak samo 1,4kg, a manji je od A4 sveske. Zahvaljujući maloj potrošnji procesora tokom uobičajenog rada, sa Eee PC™ možete bez prestanka raditi i do 5 sati i 25 minuta. Pod operativnim sistemom Linux koji je preinstaliran na Eee PC-u, neprekidna autonomija je kraća (4 sata i 36 minuta).

Na Eee PC™ je osim operativnog sistema instaliran skup aplikacija za obradu dokumenata, email prepisku, tabelarne kalkulacije i druge potrebe iz domena produktivnosti. On je i multimedijalnog karaktera jer omogućava uživanje u muzici i videu u različitim digitalnim formatima.

Za komunikaciju pored Web čitača Interneta, Eee PC nudi Skype za internet telefoniranje i dopisivanje preko instant poruka. Pošto pored mikrofona ima i Web kameru, pogodan je i za video konferensing.

Korisnički interfejs Eee PC-a je pojednostavljen, tako da ga sa uspehom mogu naučiti i početnici. U “fabričkom stanju” ASUS Eee PC 1000HD dolazi sa preko 50 preinstaliranih aplikacija, lepo razvrstanih po kategorijama (Internet, Work, Learn, Play).

Cena ovog moćnog mališana je 328 evra bez PDV-a, a može se nabaviti u Direct Linku.

Leave a Reply