Hardware

ASUS Eee PC svima omogućava rad u pokretu

U savremenom svetu u kome brz i lak pristup informacijama uz primenu modernih sredstava komunikacije predstavlja neophodnost za uspešan poslovni ili bilo koji drugi društveno korisni rad, jasno je da nijedan uređaj ne može zameniti prenosni računar. Međutim, laka i brza komunikacija putem interneta do sada nije bila dostupna svima, pre svega zašto su mnogi prenosne računare doživljavali kao nepristupačne ili izuzetno komplikovane za korišćenje.

Međutim ASUS EEE PC predstavlja potpuno novu generaciju personalnih računara koji svojim dizajnom, dimenzijama i načinom upotrebe ruši sve postojeće uvrežene stavove i barijere. ASUS EEE PC svima omogućava da urone u informacioni svet Interneta, gde su sve informacije udaljene samo jedan klik.

U osnovi Eee PC predstavlja ultra prenosni personalni računar koji je kompaktniji u odnosu na notebook računare; kod koga je hard disk zamenjen fleš memorijom a poseduje i integrisani operativni sistem zasnovan na Linux-u (korisnici mogu samostalno da instaliraju Windows Vista-u). Pored toga ovaj računar poseduje sve opcije za povezivanje kako na Internet tako i sa drugim računarima, a odlikuje se i izuzetno pristupačnom cenom.

Primena i neki od predloženih načina upotrebe

Internet: Možda je najjednostavnije EEE PC-u prići sa aspekta tostera, stone lampe ili bilo kog drugog kućnog uređaja. Povezivanje ovog uređaja na Internet nije ništa komplikovanije od rad upravo sa ovim tipom uređaja. Jednom kada je uređaj povezan na Internet, brojni programski alati koji predstavlja integralni deo ugrađenog operativnog sistema omogućiće vam da obavite raznovrsne zadatke koji su pred vama.

Bilo da je u pitanju poslovna ili privatna email korespondencija, video konferencija, prenošenje glasovne komunikacije putem Interneta, slušanje onlajn radio stanica ili komunikacija putem instant poruka, EEE PC će vam to omogućiti.

Rad: EEE PC može sve što i klasičan notebook. Kada su profesionalni korisnici u pitanju, EEE PC poseduje veliki broj aplikacija koje povećavaju produktivnost. Među korisnim aplikacijama treba izdvojiti programski paket Open Office koji omogućava rad i kreiranje dokumenata, prezentacija tabela i baza podataka koje su kompatibilne sa paketom Microsoft Office.

Kada su u pitanju novinari, fotografi i svi drugi koji rade na terenu a svoj posao moraju da koordinišu sa drugim kolegama, EEE PC predstavlja savršeno rešenje za svaku situaciju pre svega zahvaljujući svojim dimenzijama, robusnošću izrade i upotrebljivošću.

Učenje: Učenje uz pomoć računara čak i kod nas počinje da uzima maha. Učenici i studentni koji su informatički sve pismeniji teško da će naći bolji alat za svoj rad od EEE PC-a. Ne samo zato što ovaj računar omogućava pristup vaskolikim znanjima Interneta, već i zato što svojim kompaktnim i izdržljivim dizajnom predstavlja najoptimalniju zamenu za notebook računar u uslovima školskih učionica, studentskih čitaonica ili domova.

Upravo zbog jednostavnosti upotrebe i intuitivnog interfejsa ovaj računar nije namenjen samo studentima, već svima, bez obzira na godine ili prethodno poznavanje informacionih tehnologija.

Igra: U trenucima kada se odmarate EEE PC takođe može biti vaš partner. Slike, filmovi, muzika, Internet radio, igre. Uz pomoć ovog računara, neće biti nijednog dosadnog trenutka, bez obzira na to gde se nalazili. Upravo zato što EEE PC nudi funkcionalnost klasičnog prenosnog računara sa jedne i dimenzije i cenu obilčnog mobilnog telefona sa druge, jasno je da je ovde reč o univerzalnom uređaju koji mogu koristiti svi.

Specifikacija

Naziv modelaEee PC 8GEee PC 4GEee PC 4G SurfEee PC 2G Surf
Dijagonala ekrana7”7”7”7”
Intel procesor i skup čipova
Operativni sistemLinuxLinuxLinuxLinux
Windows XP kompatibilanWindows XP kompatibilanWindows XP kompatibilanWindows XP kompatibilan
Ethernet
WLAN
Memorija1GB (DDR2)512 MB (DDR2)512 MB (DDR2)256 MB (DDR2)
S.S.D. disk (Solid-State Disk)8GB4GB4GB2GB
Kamera
ZvukZvuk visoke definicijeZvuk visoke definicijeZvuk visoke definicijeZvuk visoke definicije
Stereo zvučniciStereo zvučniciStereo zvučniciStereo zvučnici
MikrofonMikrofonMikrofonMikrofon
Baterija4 ćelije: 5200 mAh,
3.5 sata*
4 ćelije: 5200 mAh,
3.5 sata*
4 ćelije: 4400 mAh,
2.8 sata*
4 ćelije: 4400 mAh, 2.8 sata*
Težina0.92 kg0.92 kg0.92 kg0.92 kg

* Specifikacije se mogu promeniti u zavisnoti od modela i lokacije
* Trajanje baterije definisano je na osnovu prosečnog korišćenja uređaja

2 thoughts on “ASUS Eee PC svima omogućava rad u pokretu

  1. marija

    Asus EEE PC mi se mnogo svidja. Kupila bih ga, ali ne znam gde se moze naci. Deluje mi jako prakticno. Moze li mi neko reci gde mogu kupiti ovog lepotana u Beogradu i ya koliko para?
    Pozdrav i unapred hvala na odgovoru

Leave a Reply