Hardware · Notebook-Netbook

ASUS Eee Reader DR900 e-čitač na Linuxu

Sve koji vole da čitaju dok putuju će obradovati vest o predstavljanju novog uređaja, oznake ASUS Eee Reader DR900. Sa ekranom od 9 inča, koji ima 2,25 puta veću radnu površinu u poređenju sa modelima čiji je ekran dijagonale 6 inča, ovaj elegantni uređaj je idealan za čitanje različitih materijala, počev od ruskih klasika, pa sve do stripova.

Lako prenosiv uz izuzetno dugu autonomiju

Tanji od 10 milimetara i težak samo 440 grama, Eee Reader je uređaj koji možete bez opterećenja nositi svuda sa sobom. U 2 GB interne memorije (proširive pomoću SD kartica) možete smestiti do 5000 elektronskih knjiga, a dvonedeljna autonomija vam omogućava da pročitate 20 romana, pre ponovnog punjenja baterije.

Čitajte na plaži, u autobusu, u krevetu…

Izuzetna ekonomičnost je ostvarena korišćenjem SiPix Electro-Phoretic ekrana, koji troši energiju samo prilikom promene sadržaja ekrana. Okretanje strana je gotovo trenutno, a tekst koji se prikazuje na monohromatskom ekranu je jasan i čitljiv, kao da je odštampan na papiru. Najlepše od svega je što sadržaj ostaje čitljiv i pri jakom sunčevom svetlu. Sve ovo vam omogućava da uživate u čitanju na plaži, u autobusu ili uz stonu lampu u udobnosti svoga doma.

Ekran osetljiv na dodir omogućava lako korišćenje

Eee Reader je opremljen kapacitivnim ekranom osetljivim na dodir, zbog čega vam za korišćenje nije neophodna dodatna tastatura. Na jednostavan i intuitivan korisnički intefejs će se brzo i lako privići i mlađi i stariji korisnici. Uz ugrađeni Wi-Fi i opcioni 3G, nepresušni izvor materijala za čitanje je na samo dodir prsta od vas.

NAJVAŽNIJE KARAKTERISTIKE

  • Devetoinčni SiPix Electro-Phoretic ekran reflektuje svetlost tako da korisnik ima utisak kao da čita sa papira, zahvaljujući čemu je čitanje lakše i udobnije nego na klasičnim LCD ekranima sa pozadinskim osvetljenjem.
  • Kapacitivni ekran osetljiv na dodir u kombinaciji sa virtuelnom tastaturom možete koristiti za hvatanje beleški i crtanje skica tokom čitanja.
  • WebKit bazirani Internet pregledač i ugrađeni Wi-Fi vam omogućavaju kupovinu elektronskih knjiga gde god da se nalazite.
  • Ako koristite Wi-Fi autonomija iznosi do četiri dana, a uz isključeni Wi-Fi naraste na pune dve nedelje.
  • Eee Reader ima opciju za prevođenje teksta u govor, sa podrškom za 23 jezika.
  • Veoma je tanak (221 x 191 x 9,7 mm) i lagan (440g, Wi-Fi model).

SPECIFIKACIJA

Operativni sistemLinux
EkranDijagonala 9 inča, Sipix® Electro-Phoretic
Rezolucija 1024 x 768 piksela
Touch ScreenKapacitivni
WLAN802.11b/g Wi-Fi
Dodatna oprema3G opciono
Prostor za skladištenje podataka2 GB (interna memorija)
Proširiv pomoću Mikro SD kartica
Audio3.5mm stereo audio konektor
Ugrađeni stereo zvučnici
KonektoriMikro USB (USB 2.0), Mikro SD slot, 3,5 mm konektor
BaterijaAutonomija: Do 4 dana uz uključen Wi-Fi. Do dve nedelje uz isključen Wi-Fi.
Vreme punjenja: Oko 4 sata uz priloženi adapter. Moguće je punjenje i preko USB porta.
Dimenzije222 x 161 x 9,7 mm
Težina440 grama (Wi-Fi model)
473 grama (Wi-Fi plus 3G)

Leave a Reply