Hardware

ASUS H81-Gamer matičnu ploču

Spremna za igru – Matična ploča ATX formata dolazi sa Gigabit Ethernetom i ekskluzivnim SupremeFX zvukom, Gamer’s Guardian komponentama i AI Suite 3 alatom

 Kompanija ASUS je danas najavila H81-Gamer, matičnu ploču baziranu na  Intel® H81 skupu čipova u ATX formatu spremnu za najnovije Intel Core, Pentium® i  Celeron®  procesore četvrte generacije i opremljenu mnogim ekskluzivnim ASUS inovacijama namenjenim igračima.

H81 – Gamer je opremljen sa Intel Gigabit Ethernet adapterom koji će osigurati onlajn igre bez kočenja , ekskluzivnom SupremeFX tehnologijom za besprekorni zvuk u igrama i ekskluzivnim Gamer’s Guardian komponentama za izuzetnu izdržljivost i pouzdanost. Ova ploča takođe poseduje i ekskluzivni  ASUS AI Suite 3 softver koji omogućava igračima da izvuku maksimum performansi iz svog računara.

Zabava uz vrhunski zvuk

Inženjeri kompanije ASUS su projektovali H81 – Gamer ploču sa ekskluzivnom SupremeFX tehnologijom, tako da igračima pruža uživanje u skoro besprekornom zvuku i izuzetnim odnosom signal-šum (SNR) od 115dB – što će istaći svaki zvuk u igri u prvi plan.

Napredni SupremeFX Audio skup čipova je izolovan od elektromagnetnih smetnji EMI štitom koji osigurava verodostojnost zvučnog signala. Ekskluzivni ‘red-line shielding’ horizontalno odvaja audio komponente od ostatka matične ploče. Ova jedinstvena kombinacija efikasno eliminiše smetnje u analognom signalu i obezbeđuje besprekoran kvalitet zvuka. Vrhunski ELNA® kondenzatori su korišćeni da bi se isporučio topliji, prirodan zvuk za savršeni audio doživljaj.

SupremeFX takođe  poseduje ugrađeno pojačalo koje obezbeđuje snagu za direktno priključene vrhunske slušalice sa impedansama do 300Ohm-a.

Online zabava

H81 – Gamer vam garantuje odličnu onlajn zabavu uz Intel Gigabit Ethernet. Ova napredna tehnologija umrežavanja ima prednost jer direktno komunicira sa Intel procesorima i obezbeđuje veliki protok uz smanjenje opterećenja procesora i povećanu efikasnost. Koristeći nezavisne alate za procenu mreže, ASUS inženjeri su procenili da Intel Gigabit Ethernet tehnologija obrađuje User Datagram Protocol (UDP) pakete (koji su od vitalnog značaja za brži igranje bez laga) do dva puta (2x) brže od konkurentskih Gaming – LAN rešenja .

Zaštita u radu i igri uz Gamer’s Guardian komponente

H81 – Gamer čini mnogo više od samih tehnologija vezanih za igranje, nova matična ploča nudi izuzetnu  zaštitu visokog kvaliteta u stvarnom svakodnevnom radu zahvaljujući visoko izdržljivim  Gamer’s Guardian komponentama.

Gamer’s Guardian uključuje ugrađene automatske osigurače koji štite portove za priključke i memorijska ležišta oštećenja kratkog spoja i previsokog napona i struje, dok japanski 10K crno-metalik kondenzatori izuzetno visokog kvaliteta ,obezbeđuju veću temperaturnu izdržljivost i povećavaju radni vek komponenti.

Gamer’s Guardian ESD Guards na USB portovima, audio konektorima i Ethernet (LAN) portu osiguravaju H81 – Gamer i aktivno ga štite od iznenadnog elektrostatičkog pražnjenja (ESD). Rezultat toga je da su komponente traju mnogo duže .

H81 – Gamer je takođe opremljen sa ekskluzivnim ASUS DIGI + VRM (Voltage – Regulator Module) modulom koji poboljšava performanse, povećava efikasnost i osigurava pouzdanost u radu, kao i sa štitom I/O portova načinjenim od hromiranog nerđajućeg čelika otpornim na koroziju i do tri puta dužim radnim vekom od tradicionalnih panela.

AI Suite 3

H81 – Gamer je opremljen i ekskluzivnim ASUS alatom – AI Suite 3, kontrolni panel koji vam omogućava da podesite gotovo svaki parametar rada vaše matične ploče za najbolji balans između performansi, stabilnosti i efikasnosti vašeg računara – a sve to kroz jednostavan i intuitivan interfejs .

Leave a Reply