TUF Sabertooth X99
Hardware

ASUS na CeBIT-u najavio TUF Sabertooth X99

Asus je danas najavio TUF Sabertooth X99, prvu ploču na svetu, nemenjenu široj publici, koja podržava sve NVM Express storage uređaje, uključujući PCI Express® (PCIe®), M.2 PCI Express® i poslednju generaciju 2.5-inčnih SSD diskova sa SFF-8639 preko mini SAS HD konektora na Hyper Kit1 kartici. Sa integrisanim USB 3.1, TUF Sabertooth X99 omogućava maksimalan izbor brzine transfera, dajući korisniku potpunu fleksibilnost.

TUF Sabertooth X99

TUF Sabertooth X99

Uz to, najnovije TUF matične ploče predstavljaju I potpuno novu i ekskluzivnu TUF Detective tehnologiju koja omogućava pregled sistemskih informacija na pametnim telefonima i tablet uređajima, a sve đto je potrebno je jedan klik.

TUF Sabertooth X99 je opremljena za ultimativno hlađenje uz ekskluzivne TUF Thermal Armor, TUF Thermal Radar 2 i TUF ICe tehnologije.

Izuzetna pouzdanost i izdržljivost osigurana je sa TUF Fortifier oklopom i TUF komponentama, uključujući tu i 10K kondenzatore,TUF prigušnice i  MOSFET komponente vojne klase.

 

Maksimalna brzina kopiranja, brza konekcija, potpuna fleksibilnost

TUF Sabertooth X99 bazirana je na poslednjem Intel® X99 Express čipsetu za visoke performanse i kompatibilnost sa poslednjim LGA 2011-v3 socket Intel Core™ i7 procesorima. Takođe, u pitanju je prva na svetu matična ploča namenjena najširoj publici koja je kompatibilna sa svim NVM Express storage opcijama

Uz dodatak Hyper Kit expansion kartice, TUF Sabertooth X99 omogućava korisnicima slobodu prilagođavanja novoj generaciji 2.5-inčnih SSD uređaja sa mini-SAS HD. Ova ekskluzivna tehnologija koristi maksimalan PCI Express 3.0 x4 protok od 32Gbit/s za SSD transfer brzinu koja je do 3.5x  brža od običnog SSD-a.

 

TUF Sabertooth X99 daje vam prednost korišćenja SuperSpeed+ USB 3.1 povezivanja. Sa dual USB 3.1 Type-A integrisanim konektorom, korisnicima je omogućeno uživanje korišćenja najbržeg USB transfera podataka do 10Gbit/s – ili 2 puta (2x) brže od USB 3.0

 

Potpuno novi alat – TUF Detective

TUF Sabertooth X99 je prva TUF matična ploča na kojoj se nalazi TUF Detective, besplatna aplikacija koja vam vam pruža detaljne sistemske informacije uz samo jedan klik. Sa instaliranom aplikacijom na vašem pametnom telefonu ili tablet računaru, korisniku je omogućena kontrola glavnih parametara sistema, detekcija I dijagnostika grešaka I kontrola statusa računara na jednostavan način.

 

Ekskluzivna TUF tehnologija za ultimativno hlađenje

TUF Sabertooth X99 je napravljena da ostane hladna. TUF Thermal Armor tehnologija je ekskluzivan hladnjak koji povećava protok vazduha kroz ceo system za maksimalno odvođenje toplote. Poslednja verzija TUF Thermal Radar 2 softvera omogućava korisniku da kontroliše 11 konektora za ventilator, kao I kontrolu hladnjaka na priključenoj ASUS grafičkoj karti. Sve to omogućava brzo i jednostavno podešavanje ventilatora za kompletno hlađenje sistema, omogućavajući korisniku da uživa u savršenom balansu između tišine, hlađenja i performansi.

TUF Sabertooth X99 takođe poseduje integrisan TUF ICe micročip, koji u potpunosti upravlja hlađenjem I donosi neverovatno preciznu kontrolu hladnjaka i temperature.

 

Stabilnost na serverskom nivou sa testiranom pouzdanošću i dugotrajnim dizajnom

TUF Sabertooth X99 vam nudi superiornu snagu, sa stabilnošću serverskog nivoa, pouzdanošću i dizajnom za dugovečnu upotrebu.

TUF Sabertooth X99 poseduje I poboljšanu verziju TUF ESD Guards 2 koja je dva puta (2x) snažnija nego ranije kako bi se sačuvali portovi od iznenadnog elektrostatičkog pražnjenja, uključujući sve USB portove, audio džekove i ekskluzivno pin-level testiranje na specifičnim ulaz/izlaz konektorima sa zadnje strane koje je za 30% bolje u odnosu na prethodni TUF standard.

Ekskluzivna TUF Fortifier tehnologija je ojačana ploča sa zadnje strane sa termalnim umetkom koji koji ploči daju znagu I efikasno odvodi toplotu sa zadnje strane 8+2-faznog Digi+VRM modula I drugih kritičnih komponenti – inovacija koja snižava temperarturu za do 6 stepeni.

TUF komponente su garancija da je TUF Sabertooth X99 dovoljno snažna za najzahtevnije situacije. 10K crnih kondenzatora japanske proizvodnje pružaju 20% veću temperaturnu izdržljivost i do 5 puta duži radni vek. TUF prigušivači koji su proizvedeni od najboljih anti-korozvinih materijala koji donose bolje odvođenje toplote i nepobedivu izdržljivost.

Sve TUF matične ploče, uključujući TUF Sabertooth X99 su izrađene od komponenti deklarisanih za vojnu upotrebu I prošle su kroz ozbiljne serverske testove uključujući I 7.000 sati testiranja na kompatibilnost preko 1.000 komponenti. Uz to sve ploče su pokrivene sa 5 godina garancije.

Leave a Reply