Hardware

ASUS na CE&HA sajmu i ove godine

ASUS je i ove godine na CE&HA sajmu izašao sa mnoštvom proizvoda, ali i veoma zanimljivih noviteta. Ono što je pohvalno je i to da je u Srbiju prvi put „zakoračio“ ASUS-ov Republic of Gamers računar. U pitanju je model pod oznakom „CG8580“ a ono po čemu se ovaj model ističe, jeste unikatno kućište sa prednjim kliznim panelom, vrhunske komponente, kao što je vodeno hlađenje Intel Core i7 3770K procesora koji može da se overklokuje na 4.5 GHz jednim klikom tastera na računaru, preoverklokovano izdanje GTX680 DirectCU II grafičke karte, WiFi mrežna karta, Xonar DG zvučna karta i dosta drugih tehnologija koje ovaj računar čine jedinstvenim.

Sa druge strane ASUS je i ovaj put otišao korak dalje, i ekskluzivno je predstavljen ASUS Xtion – senzor pokreta. Uređaja uz koji pokretima ruku i celog tela možete da manipulišete igrama, multimedijom, i velikim brojem drugih aplikacija. Da priča bude još interesantnija, Tehnomanija je u naredna tri dana obezbedila kupovinu ovog uređaja po ekskluzivnoj ceni od 16.099 RSD. Kako su ASUS Xtion količine ograničene, nemojte propustiti ovaj sajamski popust koji iznos čak 3000 RSD niže od regularne cene.

Od ostalih uređaja moguće je videti i najbrži ruter na svetu pod oznakom RT-N66U, zatim novu generaciju AMD matičnih ploča čiji je sajamski predstavnik ROG CrossHair V Formula-Z. Od multimedijalnih uređaja tu je cela O!PLAY familija medija plejera, ROG Vulcan PRO model je za manje od mesec dana u velikom broju medija dobio epitet najboljih slušalica za gejmere. Od grafičkih karti tu su ekskluzivno GTX660 DirectCU II TOP, GTX 680 DirectCU II TOP, HD 7970 DirectCU II i dosta drugih.

Leave a Reply