Stix-GTX-960
Hardware

ASUS Najavio Stix GTX 960

Uz fabrički overklokovan GPU na 1291MHz i 1317MHz boost klokom u OC modu, Strix GTX 960 je 12% brža od referentne karte.

ASUS je danas najavio Strix GTX 960, sasvim novu grafičku kartu opremljenu ekskluzivnim ASUS tehnologijama, uključujući DirectCU II tehnologiju koja obezbeđuje hladnije i tiše igranje zahtevnijih igara i 0dB tehnologiju ventilatora za igranje osnovnih igara u potpunoj tišini.

Stix-GTX-960

Nova grafička karta, opremljena je ekskluzivnim ASUS Super Alloy Power tehnologijom koja pruža veću izdržljivost i bolje hlađenje, kao i GPU Tweak with Xsplit Gamecaster fleksibilnom i jednostavnom za upotrebu aplikacijom za overklokovanje i onlajn striming. Strix GTX 960 posedujue Display Port koji podržava konekcije do 4K/UHD rezolucije.

Strix GTX 960 je fabrički overklokovana na 1291MHz i poseduje boost klok od 1317Mhy u OC modu, što donosi neverovatne gejmerske performanse. Strix GTX 960 daje poboljšanje u performansama od 12% u Assassin’s Creed® Unity i Battlefield 4 igrama, i 6.5% bolje rezultate u 3Dmark 11 (Extreme) benchmark testu u Full HD rezoluciji (1920 x 1080 ) u odnosu na referentni dizajn. Opremljena je sa 2GB brze GDDR5 memorije koja radi na taktu do 7200MHz.

Uživajte u performansama 30% hladnijim i 3X tišim od referentnih

Strix GTX 960 opremljena je ekskluzivnom ASUS DirectCU II tehnologijom hlađenja koja pruža 220% veće odvođenje toplote, što rezultira u 30% hladnijem i 3X tišem radu, neverovatnoj stabilnosti i veoma niskom nivou buke tokom intenzivnog igranja.

Uz to Strix GTX 960 poseduje i 0dB tehnologiju koja omogućava gejmerima da manje zahtevne igre igraju u potpunoj tišini zahvaljujući termalnom dizajnu koji je u stanju da održava GPU na niskim temperaturama i kada su ventilatori potpuno zaustavljeni.

Strix GTX 960 poseduje i čvrst oklop sa zadnje strane koja dodatno doprinosi efikasnom odvođenju toplote i pruža zaštitu od oštećenja.

Opremite se za pobedu sa 5-faznim Super Alloy napajanjem

Strix 960 GTX poseduje 5-fazno napajanje koje omogućava 15% veću efikasnost, veću toleranciju i poboljšava stabilnost i dugovečnost 2.5X u odnosu na referentni dizajn. Strix GTX 960 opremljena je jednim 6-pin konektorom, što omogućava lako povezivanje i poseduje LED indikator napajanja.

Monitorisanje i kontrola u realnom vremenu uz GPU Tweak

Uz Strix GTX 960 dolazi i GPU Tweak, ekskluzivni ASUS alat koji korisnicima omogućava da izvuku maksimalne performanse iz svoje grafičke karte. GPU Tweak daje mogućnost potpune kontrole brzine grafičkog procesora, voltaže i kloka memorije u realnom vremenu, čineći overklokovanje lakim i pouzdanim.

GPU Tweak takođe poseduje specijalizovanu verziju Xsplit Gamecaster striming alata i besplatnu jednogodišnju Xsplit Premium licencu.1 XSplit Gamecaster omogućava gejmerima da snime i šeruju akciju sa ekrana putem interneta u realnom vremenu. Gejmerima je omogućeno i lako praćenje frame-rate, opterećenja procesora, temperature i drugih vitalnih statistika, kao i modifikovanje performansi prostim pritiskom na GPU Tweak dugme.

Leave a Reply