Hardware · PC računari

ASUS najavljuje revolucionarnu 16-faznu naponsku jednicu sa ASUS P5Q Deluxe matičnom pločom

Vrhunske performanse i najkvalitetnije komponente za do sada besprimerne rezultate, energetsku efikasnost i trajnost

Namenjena onima koji žele matičnu ploču koja obezbeđuje najviše performanse, minimalne gubitke napona i trajnost, ASUS, svetski lider u proizvodnji matičnih ploča je predstavio novi P5Q Deluxe model. ASUS je otvorio nov segment na tržištu sa dizajnom za novi Intel P45 čipset, sa svojim tehnologijom šesnaestofazne regulacije napona.

Povećavajući broj faza u komponentama za regulaciju napona – VRM (Voltage Regulation Module), ASUS tim za istraživanje i razvoj dobio alate koji su bili potrebni za kontrolu snabdevanja strujom procesora, a ovaj revolucionarni dizajn naponske jedinice omogućava ultimativno unapređenje energetske efikasnosti, smanjujući kako gubitke u naponu tako i temperature, a time produžavajući životni vek komponenti i same matične ploče.

Prava snaga, prava ušteda sa šesnaestofaznim dizajnom naponske jedinice

ASUS-ov revolucionarni šesnaestofazni dizajn naponske jedinice koristi pravu regulatornu snagu da bi omogućio istinsku energetsku efikasnost. Kada se opterećenje procesora poveća, P5Q Deluxe automatski uključuje svih 16 faza regulacije napona. Kako se opterećenje smanjuje, P5Q koristi četvorofaznu naponsku jedinicu, koja povećava efikasnost modula za regulaciju napona. Dizajn naponske jedinice koji nema automatsko prebacivanje između faza nije u mogućnosti da poveća efikasnost modula za regulacijunapona (VRM). Tako, manja VRM efikasnost će umanjiti izlaznu snagu napona i rezultirati sa izgubljenom snagom i viškom toplote. Novo šesnaestofazno rešenje održava efikasnost na nivou od 96%, što je nedostižno za konkurenciju. Rezultate je jasno uočiti, jer P5Q Deluxe troši manje struje, smanjuje temperature i omogučava vrhunske performanse u odnosu na konkurentske modele. Ovakva energetska efikasnost štedi novac korisniku, snižavajući temperaturu unutar kućišta i produžavajući vek trajanja ključnih komponenti kao što su procesor i matična ploča.

Kvalitetne komponente su ključ

Deo misterije uspeha šesnaestofaznog napajanja je u korišćenju komponenti za regulaciju napona vrhunskog kvalieta. Kao dodatak na LOW RDS na MOSFET kondenzatore, za minimalne gubitke i smanjenje temperature, prigušnice sa feritnim jezgrima za manje gubitke histereze, ASUS, kao ekskluzivitet koristi Japanske polimerne kondenzatore. Sve ove prednosti kombinovane su zajedno i omogućavaju korisnicima da dostignu višu energetsku efikasnost, veći stabilnost i niže temperature, više nego ikada do sada.

Leave a Reply