Hardware

ASUS najavljuje Strix R9 285 gejmersku grafičku kartu

Kompanija ASUS je danas najavila novu Strix R9 285, igračku grafičku kartu opremljenu ekskluzivnim ASUS tehnologijama poput DirectCU II hlađenja koje obezbeđuje hladniji, tiši rada ali i veće performanse za neverovatan doživljaj i u najdinamičnijim akcionim igrama. Strix R9 285 takođe poseduje 0dB bešumnu tehnologiju ventilatora koja omogućava potpuno tihi rad u manje zahtevnim igrama, kao i prilikom reprodukcije Blu-ray – užitak koji neće ometati pozadinska buka ventilatora.

Strix R9 285 karakterišu i  ekskluzivne ASUS Super Alloy Power komponente veće izdržljivost i boljih karakteristika hlađenja , kao i GPU Tveak alat za overklok i online streaming igara koji je veoma jednostavan za korišćenje ali koji je i dovoljno fleksibilan da odgovori svakom vašem. Ova grafička karta je takođe opremljena sa DisplayPort izlazima koji omogućavaju priključivanje i prikaz i na rezolucijama 4K/UHD ( Ultra-High Definition) ekrana.

Strix R9 285 je fabrički overklokovan na 954MHz i opremljen je sa 2GB brze GDDR5 video memorije. Ova sirova snaga grafičke karte doprinosi glatkom radu, bržem odzivu i ukupno boljem i prijatnijem doživljaju u igrama.

 

Igrajte u potpunoj tišini i uživajte u 3 % većim performansama i 30% hladnijem radu od referentnih karti

Strix R9 285 poseduje 0dB bešumnu tehnologiju ventilatora, ekskluzivni dizajn ventilatora koji omogućava potpuno tihi rad u manje zahtevnim igrama. Sve dok je temperatura GPU-a ispod određenog nivoa, Strix R9 285 ne pali ventilator rezultujući u potpunoj tišini rada i neometanom igračkom iskustvu. Kada se  GPU temperatura povećava tokom intenzivnijeg igranja, ventilator se pokreću i održavaju temperature grafičke karte čak 30% nižom od temperature referentnih modela i do tri puta tišim radom u odnosu na njih.

Dobijte snagu za pobedu – DIGI+ VRM sa osmo-faznim Super Alloy Power napajanjem

Strix R9 285 poseduje Digi + modul za regulaciju napona (VRM) kao i osmo-fazno napajanje koje smanjuje zujanje i do 30% i povećava energetsku efikasnost za 15% u poređenju sa referentnim dizajnom. Digi + VRM takođe povećava toleranciju modulacije napona i povećava stabilnost i overkloking potencijal.

Praćenje statusa u realnom vremenu i kontrola sa GPU Tweak alatom

Strix R9 285 dolazi sa GPU Tweak, ekskluzivnom ASUS alatom koja omogućava korisnicima da izvuku maksimalne performanse iz njihove grafičke karte. GPU Tweak pruža mogućnost fine kontrole brzine GPU-a, napona i takta video memorije, kao i njihovo praćenje u stvarnom vremenu, tako da vašu grafičku kartu zasigurno možete overklokovati na željene vrednosti.

GPU Tweak takođe uključuje i alat koji omogućava korisnicima strimovanje akcije sa njihovih ekrana drugim korisnicima na Internetu. GPU Tweak omogućava i dodavanje naslova, skrol teksta i videa sa vaše web kamere u vaš živi prikaz igre.

 

DOSTUPNOST & CENA

Strix R9 285 će biti dostupan širom sveta od 2. septembra 2014. Za više informacija kontaktirajte vaše lokalno ASUS predstavništvo.

Leave a Reply