Hardware

ASUS omogućava overkloking Intel Pentium Anniversary Edition procesora

ASUS je danas objavio da matične ploče iz serija H97, H87, B85 i H81 omogućavaju overklokovanje najnovijeg Intel® Pentium® Anniversary Edition procesora (G3258), Intel Core K serije (‘Haswell’) i nove 4. generacije Intel Core K serije (‘Haswell Refresh’) procesora. Kombinacija Pentium Anniversary Edition procesora sa H/B čipsetom pruža odlične performanse i predstavlja najbolji izbor za mejnstrim overkloking.

Do sada, overkloking opcija za Intel Pentium Anniversary Edition procesor, 4. generaciju i novu 4. generaciju Intel Core K procesore bila je ograničena isključivo na Z čipset. Sada, sa ASUS H97, H87, B85 i H81 matičnim pločama, svi ljubitelji overklokinga mogu da iskoriste pun potencijal procesora preko ASUS UEFI BIOS-a.

asus-overclock

Kada neki od kompatibilnih procesora ubacite na ASUS H97, H87, B85 ili H81 matičnu ploču automatski se detektuje overkloking potencijal datog procesora i u UEFI BIOS-u se pojavljuju opcije za podešavanje rada procesora.

Notes:

  1. Za aktuelnu verziju BIOS-a pogledajte  ASUS internet stranicu predmetne matične ploče.
  2. 4. generacija Intel Core K (‘Haswell’ i ‘Haswell Refresh’) procesora uključuje Core i7 4770K, Core i5 4670K, Core i7-4790K i i5-4690K. ASUS ne garantuje da je moguće overklokovati Intel modele procesora koji su predstavljeni kasnije (‘Haswell Refresh K’ serija) na ASUS H97, H87, B85 i H81 matičnim pločama.
  3. ASUS H97 serija matičnih ploča može da overklokuje procesor samo  samo uz pomoć množioca procesora dok BCLK ne može da menja.
  4. ASUS ne garantuje da će predmetne Intel procesore biti moguće overklokovati na ASUS H97, H87, B85 i H81 matičnim pločama ukoliko Intel objavi ažuriranje softvera i firmvera koje menja ove funkcije.
  5. Overkloking može uticati na stabilnost sistema, pa čak izazvati i oštećenja povezanih komponenti i uređaja. Korisnici overklokuju na sopstvenu odgovornost i rizik. ASUS nije odgovoran za oštećenja koja mogu nastati kao posledica overklokinga.

DOSTUPNOST & CENA

ASUS serije H97, H87, B85 i H81 matičnih ploča su dostupne na tržištu. Za više informacija kontaktirajte vašeg lokalnog ASUS predstavnika.

Leave a Reply