Hardware

ASUS predstavlja AM1M-A i AM1I-A matične ploče

SoC matične ploče bazirane na AMD AM1 soketu uz paket ekskluzivnih ASUS tehnologija, uključujući 5X Protection, UEFI BIOS i USB 3.0 Boost.

ASUS je danas predstavio AM1M-A i AM1I-A, dva nova modela matičnih ploča sa podrškom za najnoviju seriju AMD Athlon™ i Sempron™ APU-a, AMD AM1 soket, tzv. SoC (sistem-na-čipu).

Novi, revolucionarni APU, u kombinaciji sa grafičkim kartama AMD R serije donosi veću procesorsku snagu, naprednu Microsoft® DirectX® 11.1 grafiku, i Fusion controller hubs (FCH) a sve to u malom efikasnom pakovanju. U poređenju sa prethodnom generacijom APU-a (‘Brazos 2.0’), novi donose preko 50% bolje performanse.

asus-am1m

Uz nisku potrošnju energije i odlične grafičke performanse, oba modela ploča, AM1M-A i AM1I-A, mogu biti savršen izbor za desktop računare ili popularne „kućni bioskop“ računare (HTPC).

 

Visoka izdržljivost i ekskluzivne ASUS tehnologije

AM1M-A i AM1I-A matične ploče su projektovane prema najvišim standardima kvaliteta i poseduju ekskluzivne tehnologije koje korisnici i zahtevaju i očekuju od Asus.

ASUS 5X Protection čuva osetljive komponente od posledica kratkog spoja, električnog pražnjenja i sličnih rizika. Tu spadaju i ASUS DIGI+ VRM (modul za regulaciju napona), koji obezbeđuje stabilno napajanje procesora, zaštita od preopterećenja mreže kako bi se izbegla šteta od strujnog udara na RAM-u; zaštita od elektro-statičkog pražnjenja (ESD), čvrsti kondenzatori visokog kvaliteta, kao i I/O panel zaštićen od korozije – ova kombinacija tehnologija obezbeđuje najveću pouzdanost u radu i dugovečnost komponenti.

USB 3.0 Boost uz pomoć UASP Moda daje dodatno ubrzanje već brzom USB 3.0 standardu tako što optimizuje komande za transfer podataka pa tako više podataka može biti poslato i primljeno za kraće vreme nego na drugim modelima matičnih ploča.

Nove ASUS matične ploče poseduju i praktični UEFI BIOS, grafički interfejs koji korisnicima omogućava da naprave prečice do omiljenih i često korišćenih funkcija. Takođe, u paketu imaju i AI Suite 3, ekskluzivni ASUS kontrolni panel koji korisnicima pruža opciju finog podešavanja skoro svakog aspekta sistema baziranog na AM1M-A ili AM1I-A ploči, sve to zarad najboljeg balansa performansi, stabilnosti i efikasnosti.

DOSTUPNOST & CENA

Dostupnost modela ASUS AM1M-A i AM1I-A će biti saopštena kasnije. Za više informacija kontaktirajte vašeglokalnog ASUS predstavnika.

Leave a Reply